Det er jo ikke bare de udødelige sangene som har satt toner til livene våre som er risset inn med gull i hjertet etter konsert med Åge og gutta, men også alt det andre. De små øyeblikkene av pur glede som blandes sammen i en udefinerbar tilstand av ytterst velbehag.

Ta nå gitarist Gunnar Pedersen, hele Båtsfjord og Brønnøysunds førstegitarist og Åges høye hånd. Har han noensinne smilt bredere? Har han noensinne øst ut så mye vitalitet, glede og potent omega3 som lørdagsnatta? Har 4-5000 rootsere jublet høyere noen gang? Neppe.

Som konsert var dette en natt for historiebøkene. Etter Royal Albert Hall og 67-årsdag i mars, var han i hvert fall sprekere på lørdag enn han for eksempel var for 40 år siden – den gangen Sambandet så dagens lys og han Gunnar var med var med fra første akkord. Makeløst.

Lik en Rolls Royce er han jo en smule overveldende, før man takker ja og lar seg skjelve av glede og lykke. De er ti mann på scenen, hvorav fire blåsere. Lykke! Lysshowet er så rytmisk og musikalsk at det suggererer til kroppslig utskeielse. Enda mer lykke! Mange av sangene som vi kan både på rams og baklengs er så smakfullt, oppfinnsomt og gjennommusikalsk arrangert at det er som å få en ny hjertevenn og det er ren og skjær poplykke! Man vil øyeblikkelig løpe ut og kjøpe den på singel før man skjønner at dette er jo en sang man har slitt ut på plate, kassett, cd og minidisc og Gud-vet-hva i Gud-vet- hvor mange år.

Også han Åge selv, da. Måten han sier «tusen takk» på, etter at publikum har overdøvet ham i allsang. Måten han dirigerer laget sitt på med nikk, smil og ordløs musikalitet. Og når han bare står og ser på og faktisk for en stakket stund blir overmannet av kjærlighet. Han kunne like gjerne ha tatt lunsjpause eller holdt fagforeningsmøte bak scenen, for allsangen er ikke bare kraftfull og overbevisende, den synges med en sånn kjærlighet etter års lagring i hjerte- og hjernekamre at det er absolutt uforglemmelig, Brønnøysund!

Dette er virkelig noe å skrive hjem om. Åge, sukkerhanin. Bedre skussmål er umulig å få her i by’n.