Røft, høyt og funky

De 19 (!) musikerne i Trondheim Storband kledde på seg Kred-scenen og blåste ørevoksen ut på publikum som ble forelsket i natt.
Kultur

Innerveiværingen Sigurd Eilert Liseth tok med seg musikkvennene sine til hjem- og torghattfestivalbyen fredag. Ex-BMK-eren lovte at det ville bli "bråkete og tøft" før han gikk på. Saxofonisten holdt ord, og vi skynder oss å legge til groovy, soulfult, herlig livsbejaende og særdeles dansbart.

19 musikere på en så trang scene forsterket inntrykket av hvor tight og lekende Trondheim Storband er. 16 mann, én av dem vår egen Sindre Lefstad Kvam på gitar, og tre damer - hvorav to vokalister - skapte en stemning som truet med å blåse taket av puben i Storgata.

Ensemblet består av hele 12 blåsere, en perkusjonist og en keyboardist, som utgjør en kraftpakke med en fandenivoldsk energi og høyst smittsom entusiasme, under ledelse av bassist Jon Krogstad. Sammen er de dynamitt og enkeltvis leverte de herlig, drivende soli.

Foran denne kompakt mektige lydveggen utfoldet to strålende vokalister - som utfyller hverandre - seg, og flørtet hemningsløst vilt med publikum. Partybandet oppfordret til "Have fun go mad" og bød blant mye annet herlig øregodis på klassikere fra Earth, Wind and Fire, Stevie Wonder, Jackson Five, The Trammps "Disco Inferno", Wild Cherrys "Play that funky music", med mannlig gjestevokalist fra Strand Seniorbrass og satte punktum for en vanvittig digg hitparade - og årets korteste natt - med Mother's Finests "Baby Love". Dansegulvet var smekkfullt og rockefoten gikk på alle som ikke fikk plass - i en til slutt stinn brakke.

Dette var en oppvisning i spilleglede av toppmusikere som elsker å spille sammen - og for publikum. Kjærligheten ble gjengjeldt fra Kred-publikum som rett og slett ble forelsket i Trondheim Storband. Terningkast? Det kan ikke bli annet enn 120; yatzy med 20 terninger - én for hver musiker - og én til lydmann Øyvind Kvam. For konserten var oppsummert i ett, mye - og med rette - torghattfestivalbrukt ord: FAAAANTASTISK!

Ta med vennene dine og kom snart hjem igjen, hører du, Sigurd Eilert!?

Jøran Horn