"Paco" fortsetter som landslagstrener

Pål Arne Johansen fortsetter som landslagstrener for G18/19/20 fram til 2023, og får i tillegg en rolle som fagutvikler i NFFs eliteavdeling.  Foto: Trond Tandberg Trond Tandberg/Getty Images

New Articles

Pål Arne «Paco» Johansen forlenger avtalen med NFF fram til sommeren 2023, og får et utvidet ansvar i årene som kommer. Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) på sine nettsider.

Paco», som tok Erling Braut Haaland og resten av Norges G19 til EM i 2018 og VM for U20 året etter, skal fortsette som landslagstrener i segmentet G18/19/20, men går nå også inn som fagutvikler i eliteavdelingen.

- Det er en klar ambisjon for oss i NFF Elite å videreutvikle oss som et ledende kompetansemiljø innen internasjonal fotball, og derfor er vi glade for at «Paco» har valgt å bli hos oss i de neste årene, sier elitedirektør Lise Klaveness til NFF.

Topp gruppe og fagmiljø

Pål Arne «Paco» Johansen peker først og fremst på to ting som avgjørende for at han valgte å gå videre i NFF.

- Den første, og viktigste, er den fantastiske spillergruppa og ditto trenerteam og støtteapparat på G18-landslaget som jeg har jobbet sammen med i hele år. De inspirerer meg, og er en herlig gjeng å være leder og trener for. Allerede i neste uke skal vi ut å spille EM-kvalifisering sammen, og det ser jeg veldig frem til. Den andre grunnen til at jeg nå har sagt ja til en kontraktsforlengelse, handler om det gode fagmiljøet som er i ferd med å vokse frem i eliteavdelingen i NFF – og vår felles ambisjon om å gjøre det stadig bedre i møtet med det internasjonale konkurransebildet vi står midt oppi, sier Johansen.

Han vil jobbe for å gjøre Norge til et bedre land for de som har ambisjoner på fotballbanen.

- Selv har jeg en visjon om at dersom du er en gutt eller ei jente som har lyst til å bli en topp, internasjonal fotballspiller, så skal det være en fordel å komme fra Norge. Mye godt arbeid både i klubbene og i forbundet de siste årene har gjort at vi er på vei dit. Samtidig gjenstår det en god del jobb før vi systematisk produserer spillere på et høyere nivå enn de fleste av de landene vi konkurrerer med i Europa, sier Johansen.

Tre kvalik-kamper i Tsjekkia

Han og norske G18-landslaget er på plass i Tsjekkia for tre kvalifiseringskamper til EM. Norge er i gruppe med Aserbajdsjan, Tsjekkia og San Marino. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliterunden som igjen avgjør hvilke nasjoner som får delta i EM i Nord-Irland sommeren 2020.

- Vi ankom Tsjekkia i går og hadde en lett treningsøkt for å få reisen og tidligere kamper ut av kroppen. I dag skal vi ha en treningsøkt hvor vi forbereder oss inn mot kampen mot Aserbajdsjan, sier landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen.

Nå kommer det tre tellende kamper som blir viktige for det norske laget. Om Norge skal videre til eliterunden må laget ende blandt de to beste i gruppen eller som den beste av alle tredjeplassene i kvalifiseringen.

- Det er tre viktige kamper. Ingenting avgjøres i en enkelt kamp, men alle kampene blir viktige. Siden det er 13 grupper skal vi ikke tenke på den tredjeplassen, men ha fokus på en og en kamp for å ende som en av de to øverste i gruppa vår. Nå er Aserbajdsjan første kamp og i den må vi ha fokus og prestere opp mot vårt beste for å få resultatet vi ønsker, sier Paco.

Edvard Tagseth som gikk fra Liverpool til Rosenborg tidligere i år er blant de største profilene i den norske troppen.

Her er Norges tropp:

Rasmus Sandberg - Rosenborg
Oliver Petersen - Molde
Leo Cornic - Bærum
Eivind Helgesen - Sogndal
Sturla Ottesen - Kjelsås
Ole Martin Kolskogen - Åsane
Bjørn Mæland - Odd
Josef Baccay - Lillestrøm
Fredrik Oppegård - PSV Eindoven
Kristoffer Askildsen - Stabæk
Sivert Mannsverk - Sogndal
Joshua Kitolano - Odd
Mathias Kjølø - PSV Eindoven
Thomas Rekdal - Mainz 05
Edvard Tagseth - Rosenborg
Einar Iversen - Everton
Emil K. Ceide - Rosenborg
Kornelius Normann Hansen - Southampton
Noah Holm - RB Leipzig
Mustapha Fofana - Strømsgodset

9.10.2019 kl.15.00 Aserbajdsjan - Norge

Stadion Stovky, Tsjekkia

12.10.2019 kl. 15.00 San Marino - Norge

Stadion Stovky, Tsjekkia

15.10.2019 kl. 15.00 Tsjekkia - Norge

Mestsky Fotbalovy, Tsjekkia