"Himmelblå"-regissør er død

I april i 2007 var skuespillere og crew fra "Himmelblå"-produksjonen på befaring i Brønnøysund og Ylvingen. Innspilling av TV-serien startet i mai. Regissør Eva Dahr (foran, t.v.) har gått bort, melder familien på facebook denne uken.  Foto: Glenn Anders Hermstad

New Articles

Den norske filmregissøren, manusforfatteren og filmprodusenten Eva Dahr er død. Det skriver familien på Facebook tirsdag formiddag, ifølge Aftenposten.

Dahr ble født i Oslo i 1958, er utdannet i Volda og Budapest og var en av Norges mestproduserende regissører. Hun ble 60 år.

Fra 2007 var Dahr med som regissør i crewet som filmet NRK-suksessen "Himmelblå" på Sør-Helgeland. Filmingen ble gjennomført blant annet på Ylvingen og i Brønnøysund. "Himmelblå" var Dahrs første TV-serie som regissør. Ifølge Aftenposten var Dahr seriens konseptuelle regissør og hadde regi på de siste to episodene som ble sendt i 2010. Himmelblå satte publikumsrekord for norsk TV-drama med 1,3 millioner seere på det meste, og vant Gullruten i 2009.