- Jeg håper at jeg er en av dem som får beskjed om at jeg får finaleoppdrag denne gangen Det hadde i så fall vært utrolig artig på tampen av ei hard og innholdsrik uke, sa Ingrid da Brønnøysunds Avis pratet med henne på torsdag.

Blant 500 dommere

Hun hadde på det tidspunktet avsluttet dømmingen for dagen. Kneproblemer gjorde at hun nøyde seg med to kamper på turneringens femte dag. Tidligere i uka har det både blitt fire og fem på dommertalentet fra Sør-Helgeland.

- Jeg har slitt med det ene kneet i flere måneder. Det hemmet meg også i Skandia Cup i slutten av juni. Men ikke mer enn at jeg fikk gjennomført de kampene jeg ble satt opp på. Det kunne imidlertid ha blitt flere kamper dersom kneet hadde vært mer medgjørlig, sa Aasberg, som er en av nesten 500 dommere som er i aksjon i Norway Cup. Det må så mange i dommerdrakt til for å få avviklet så mange kamper som det er når over 1.400 lag som stiller.

Spesielt miljø

- Det er noe helt spesielt å dømme i en så stor turnering. Først og fremst fordi du får muligheten til å dømme nye lag både fra Norge og ikke minst utlandet. Det er også mange utenlandske dommere som har tatt turen hit for å dømme. Vi kommer i kontakt med de utenlandske kamplederne selv om det er et hektisk program og det ikke blir all verdens tid til å dyrke det sosiale fellesskapet. Men når kampene er avsluttet på kveldene henger vi som er dommere sammen, sier den reflekterte tenåringsjenta til BA.

Hun legger ikke skjul på at det blir mye dommerprat når nesten 500 pipeblåsere fra begge kjønn og med samme interesse møtes på Ekebergsletta. Norway Cup-arrangørene har valgt å innkvartere dommerne på en av de to skolene som ligger nærmest landets største fotballslette. Ingrid innrømmer at det blir lange dager. Hun og dommerkollegene må gjerne opp i sekstiden dersom de er satt opp på kamper på Rustad, Abildsø og de andre feltene som benyttes. De første kampene starter allerede i åttetiden om morgenen.

Mye logistikk

Hun hadde sine første dommeroppdrag i Oslo 2016 og er det eneste medlemmet i Brønnøysund idrettslag som har noen formell rolle i forbindelse med årets Norway Cup. Den positive opplevelsen for to år siden førte til at hun ønsket seg tilbake i fjor. I år løper hun på nytt rundt med fløyte eller flagg i den heksegryta som Norway Cup er om dagen.

Enkelte dager har det vært over 30 grader. Ingrid tar sine forholdsregler i form av at hun er påpasselig med væskeinntaket og restitusjonsbiten. Hun har i likhet med spillere og dommerkolleger fått føle på kroppen at det er mer utfordrende å være kampleder når det er så varmt at det er på grensen til forsvarlig å svette. Hun har i likhet med mange andre opplevd litt av hvert når det gjelder dømming på Ekebergsletta og i Norway Cup.

- Jeg husker godt da jeg var kampleder hvor det ene laget var fra Midt-Østen og knapt hadde spilt fotball før de kom hit. Guttene kunne ikke reglene og var alt annet enn språkmektige. Det førte til at det ble vanskelig å kommunisere med dem, sier Ingrid Aasberg, som har gode erfaringer med både norske og utenlandske lag.