Det framgår av et brev sendt av Nærings- og fiskeridepartementet 27. juni. Der vises det til regjeringens inkluderingsdugnad og 5 prosent-målet for de statlige virksomhetene.

Hull i CV-en

Inkluderingsdugnaden var en del av Jeløya-plattformen, som ble lansert da Venstre gikk inn i regjeringen i januar. Regjeringen vil ha med seg privat og offentlig sektor på å få flere av dem som står utenfor arbeidslivet over i ordinære jobber.

For å få til dette ber de om innsats fra kommuner, næringslivet, private bedrifter, frivillige organisasjoner, bemanningsbransjen, attføringsbedrifter, sosiale entreprenører, partene i arbeidslivet - og ikke minst de som selv står på utsiden. For å gå foran med et godt eksempel har regjeringen forpliktet seg til at fem prosent av nyansatte i staten skal ha nedsatt funksjonsevne eller "hull i CV-en".

Med i årsrapporten

Departementet ber om at Brønnøysundregistrene arbeider systematisk for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad og gjør rede for sitt rekrutteringsarbeid og målene for dette i sin årsrapport.

"Har Brønnøysundregistrene hatt nyansettelser i rapporteringsperioden skal andelen som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en rapporteres i årsrapporten. Det er ønskelig at virksomheten starter å måle fra 1. juli 2018. Har Brønnøysundregistrene færre enn fem nyansettelser i perioden, skal prosentandelen ikke rapporteres i årsrapporten, for å sikre personvernet til de nyansatte. Det kan da være aktuelt å ha en lengre måleperiode (enn ett år) før måltallet rapporteres.", heter det i brevet.