Tøgersen har vært glad i musikk siden han var unggutt, og nå i september skal han begynne på LIPA, som er en anerkjent kunstskole stiftet av Paul McCartney og Mark Featherstone-Witty i 1996.

– Det er det jeg ar hatt lyst til å studere, og jeg synes det er tøft at jeg kom inn. Jeg håper på å bli mer komfortabel til å spille på en scene, enten med band eller alene, forteller brønnøyværingen.

Begynte med trommer

Tøgersen fortalte at han begynte med trommer i tre år som liten, men fant ut etter hvert at dette ikke var noe for han.

– Til slutt brukte jeg bare slagverket til å vekke søsteren min, spøker han.

Familien hadde gitar og piano i huset, som Tøgersen fant interesse i å spille på. Ved hjelp av læringsvideoer på YouTube, fikk han til å spille sanger på instrumentene.

– Jeg spiller i hovedsak gitar, og det er dette instrumentet jeg skal ha fokus på under studiet, forteller Tøgersen.

Brønnøyværingen skal studere «songwriting and performance» på LIPA, med gitar som hovedinstrument. Studiet legger vekt på det å opptre på scene samt produksjon av sanger og tekster.

Blir ett år ekstra

Tøgersen kommer til å ha et såkalt «foundation year» som førsteår, før han begynner på det vanlige studieløpet som varer i tre år. Han må ta dette året ettersom han ikke fikk god uttelling på musikkteori under opptaksprosessen.

–Skolen er litt dyr, og det første året blir ikke støttet av Lånekassen, så jeg holder på å se på forskjellige løsninger til å finansiere dette året, forteller Tøgersen.

Begynte først med jus

Han begynte først med å studere jus i et halvt år i Tromsø etter videregående, og var også et halvt år på musikkdesignlinjen til Høgskolen i Kristiania i Oslo, men følte ikke at noen av studiene falt i smak. Han nevner også at han har jobbet noe imellom periodene, blant annet som tilkallingshjelp på Salhus skole, og nå i sommer som ferievikar på Brønnøysundsregistrene.