Hedda Bremseth og Lars Laumann ble spurt av AMIFF om å kunne stille opp med filmer de har laget i sin karriere.

Fikk oppdrag om å lage film

Bremseth skal, i tillegg til tre filmer hun tidligere har laget, vise en film hun skal lage spesielt til denne festivalen. Kulturrådet har bevilget 100.000 kroner til denne filmen. Produksjon starter neste måned og vil vare i cirka en halv uke.

– De gjennomgående temaene i filmene er; samliv, intimitet, alenemor, nettdating, bitterhet, begjær og kynisme, forteller Bremseth.

Lars Laumann har blitt spurt om å ha en retrospektiv visning på festivalen. Dette vil si at han viser frem alle filmene han har laget i sin karriere.

– Det kommer faktisk til å være første gang jeg har kunstutstilling i Norge med en norsk kurator, ellers har de andre gangene jeg har hatt utstilling i Norge vært med en utenlandsk kurator, forteller Laumann.

Planen videre

Laumann forteller videre at han planlegger å åpne en gruppeutstilling med lokale kunstnere fra Brønnøy på Goma i Brønnøysund. Utstillingen er planlagt å være mot slutten av august.

– For tiden jobber jeg også med to gallerier; et i London, og et i Oslo. I tillegg holder jeg på å vise filmer rundt omkring i verden, nevner Laumann.

Bremseth sier hun skal fullføre mastergraden sin i billedkunst nå i høst på NTNU i Trondheim, men hub vil legge mest fokus på festivalen og filmproduksjonen som starter neste måned.

– Jeg arbeider primært som historieforteller. Filmene og opptredene jeg lager tar utgangspunkt i observasjoner fra mitt eget liv, forteller Bremseth.