Det er varmt på Sør-Helgeland, men juni 1968 var det også varmt. I hvert fall syntes lokalpolitikerne i Vevelstad det, ifølge avisens sak "Sommervarme fra kommunestyret" om møtet i Vevelstad kommunestyre tirsdag 18. juni:

"Godt og varmt var det tirsdag da de folkevalgte i Vevelstad hadde møte i herredshuset. Da det lakket mot slutten av sakslista og ordføreren sa at nå skulle det tas stilling til en rekke søknader fra diverse organisasjoner om kommunalt bidrag, så  var det tydeligvis klart at nå ville folket komme seg ut i godværet igjen. Fra flere representanter ble det sagt at været var nå egentlig for godt til å sitte inne i, de sakene som var igjen nå kunne utsettes til neste møte da det sikkert ville bli dårligere vær igjen. Og da ordfører Ragnvald P. Vevelstad er en rimelig mann, og de gjenstående saker ikke var av særlig presserende art, så klubbet han rett og slett i bordet og erklærte møtet for hevet."

Dermed kunne de folkevalgte for 50 år siden heller gå rett på "kommunal kaffe og brødskiver", som det heter i saken.

Og hvor lenge var Adam i paradis? I samme fredagsavis som kommunestyremøtet tirsdag er omtalt så står det at det er utrygt for regn på sankthansaften...