Politiet melder om at de er fornøyd med hvordan årets Rootsfestival har blitt arrangert. Korsgaten nevner at arrangørene planla festivalen godt og klarte å håndtere problematiske situasjoner godt på egenhånd.

- Jeg har bare fått positive tilbameldinger i forhold til festivalen, forteller Korsgaten.

Kjørt hjem

- Har det vært noen spesielle situasjoner som har dukket opp?

- Vi har hatt et par personer som har blitt kjørt hjem på grunn av at de har vært såpass beruset at patruljen vurderte det best å kjøre dem hjem. Én person har også blitt anmeldt for å ha urinert på offentlig sted ved Shell i Brønnøysund, vedkommende fikk et forelegg på 3.000 kroner, forteller førstebetjenten.

- BA har observert flere innlegg på Facebook om stjålne sykler, har dere fått noen henvendelser på dette?

- Vi har ikke mottatt noen anmeldelser angående stjålne sykler, men det er ikke ukjent at folk på vei hjem fra festival tyvlåner en sykkel og legger den igjen i en grøft når de ikke trenger den lenger, informerer Korsgaten.

Sykkelregister

Korsgaten oppfordrer syklister til å registrere sykkelen i et sykkelregister og få den merket, slik at de lettere kan kontakte eieren av sykkelen hvis den skulle dukke opp i hittegodset deres. Hvis sykkelen er stjålet er det er viktig å anmelde dette til politiet, forteller Korsgaten. Rammenummer og sykkelmerke burde i så fall kunne oppgis.