Brønnøysund har vært med som arrangementssted for skolene på Sør-Helgeland siden starten i 1993. Starstskuddet for jubileumsutgaven går ved samfunnshuset tirsdag formiddag.

Ønsker flere bedriftslag

Stafetten er for elever fra sjette til og med niende klasse. Lokalt ble det innført en lærerklasse for noen år siden. Den er nå utvidet.

- 55 elevlag og flere lærer- og bedriftslag er påmeldt. Elevlagene løper åtte etapper rundt samfunnshuset og lærer/bedriftsklassen fire. Her ønsker vi oss flere lag, sier stevneleder Berit Amundsen.

Hvert elevlag består av ti løpere, inkludert to reserver. Og det skal være like mange gutter og jenter på hvert lag. Det er også åpen klasse for skoler og trinn som ikke klarer å mønstre lag med like mange jenter og gutter, slik at alle som har lyst kan delta.

Til nå har stafettens deltakere løpt 340.372 km til sammen. På landsbasis er 110.210 elever påmeldt i jubileumsåret. Det er ny rekord i det som antas å være verdens største stafett, framgår det i en pressemelding fra Tine.

– Hvert år blir vi like imponert over entusiasmen og gleden hos elevene som heier hverandre frem eller krysser målstreken etter å ha gitt alt for sitt lag. At vi har arrangementer over hele landet, i hver bygd og hver by, er helt fantastisk, sier prosjektleder i Tinestafetten, Magnus Trosdahl.

I Brønnøysund er Tinestafetten et samarbeid mellom skolene, Sør-Helgeland løpskarusell og BIL Friidrett.

Felles oppvarming og deltakerpremie til alle

Det blir som vanlig felles oppvarming før start og etter endt dyst får alle et Tine-produkt i deltakerpremie.

Bilførere gjøres oppmerksom på at Lenningsveien blir stengt rundkjøringen og innkjøringen til Brønnøyhallen under stafetten.