Bringebær fra Brønnøy til OL

Norges Kokkemesteres Landsforening deltar på kokke-OL i Tyskland i helga. Der har de bringebær fra Steve Saltermark på menyen.

OL-bær Steve Saltermark produserer egen bringebær på Saltermark. Nå skal de brukes i kokke-OL i Tyskland. 

Forside

Fra denne helga og fram til onsdag pågår kokke-OL i Erfurt i Tyskland. Der deltar to kokkelandslag med medlemmer fra flere kanter av Norge. Imorgen kveld skal nordmennene konkurrere i varm mat. I den forbindelse blir desserten en bringebærmousse med bær fra Steve Saltermarks gård på Saltermark i Brønnøy. For leverandøren er dette fin anerkjennelse.

- Det er klart at dette er litt stas at det jeg gjør settes pris på, sier Saltermark. Han har levert 40 kilo bær til kokkelandslagene i anledning mesterskapet.

Steve Saltermark har drevet med bringebær om lag 10-12 år. De siste fem årene synes han at han har fått skikkelig sving på bringebærproduksjonen.

- Bringebær inngår som en del av gårdsbruket vårt. Jeg fikk forespørsel fra Kokkelandslaget om levering til OL i august. Før det har de prøvd ut bæra, og det er første gang jeg har levert bringebær til utlandet, opplyser Saltermark.

Mest sannsynlig avgjøres vinnerne i kokke-OL på onsdag til uka. Da vil det mellom annet vise seg om Saltermarks bær bringer kokkelandslaget til topps på pallen.