Rectangle

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

– Fremtiden er elektrisk!

Hos Brønnøysund Elektriske er de opptatt av å skape trivsel på jobb, og er alltid på utkikk etter å ansette positive folk – også de som er ferskest i yrket.

Brønnøysund Elektriske har vokst mye siden de ble etablert i 2012. I dag er det 23 ansatte som jobber med alt fra små servicejobber, lyssetting og installasjoner - til store prosjekter og lokale samarbeid rundt teknologisk utvikling.

– Vi har hele tiden prøvd å være fremoverlente og følge med på utviklingen rundt oss, sier daglig leder Steinar Lilleås. Det har de lyktes med, og resultatet er at de stadig er på utkikk etter flere medarbeidere.

Vil du høre mer om mulighetene i bedriften?

– Vi trenger flinke folk over hele spekteret. Vi søker også etter ungdom som foretrekker det praktiske fremfor det teoretiske. Vi har et veldig godt opplæringsopplegg her, forteller han.

Det kan Pia Helena Kristiansen skrive under på.

Hun er godt inne i sitt andre år som elektrikerlærling hos Brønnøysund Elektriske, og føler seg trygg på at hun tok det riktige karrierevalget.

– Det er et fint og variert yrke, og den sosiale gjengen her på Brønnøysund Elektriske gjør det enda bedre. Vi passer veldig godt sammen selv om vi er forskjellige – også brenner vi jo alle for det samme, smiler Pia.

Husk lyd!

– Du lærer så utrolig mye

Rectangle

Store valgmuligheter innenfor faget

Pia har alltid foretrukket det praktiske fremfor det teoretiske, og hadde derfor lyst å gå håndverksveien da hun begynte på videregående.

– Faget er så stort. Mange tror nok at det bare handler om stikkontakter og lys, men det er så mye mer. Du kan finne det som er interessant for akkurat deg, fordi det er så mange områder å arbeide innenfor, forklarer hun.

Pia var den eneste i vennegjengen som valgte å gå denne retningen på videregående. Det er ingen hemmelighet at hun har valgt et mannsdominert yrke, men akkurat det har aldri vært noen sak for henne, forteller hun.

Høres Brønnøysund Elektriske ut som noe for deg?

– Jeg visste jo hva jeg gikk til, og jeg har oppdaget at det fysiske arbeidet ikke er så krevende som jeg forventet. Det er virkelig ingen fysisk ulempe å være jente i elektrikerbransjen, fastslår Pia.

– Vi har så gode hjelpemidler at alt går bra – og er det noe som er for tungt, så jobber vi sammen. Det er ikke om å gjøre å være best, men å være best i lag.

Steinar nikker og skyter inn:

– Vi må få flere kvinner inn i bransjen. Før måtte man kanskje være stor og sterk, men nå må man være smart. Vi vil gjerne ha flere jenter inn hos oss, det gjør virkelig noe med miljøet.

En plass å bli værende

Pias kollega og makker for dagen, servicetekniker Daniel Ebbesen, har vært ansatt helt siden oppstarten i 2012.

– Da jeg fikk telefon fra Steinar den gangen, bestemte jeg meg med en gang. Det hørtes artig ut å være med og starte noe helt nytt, også visste jeg jo at Steinar var ekstremt flink, skryter Daniel.

Siden har han altså blitt værende, og trives fremdeles godt. Han forteller at det er en kultur for å la de ansattes interesser være førende for hva man jobber mest med – noe han setter stor pris på.

– Vi prøver jo å plassere folk der de er gode, og for min del ligger interessen i privatboliger og nye løsninger rundt lys og smartløsninger for eksempel, forklarer Daniel.

Han beskriver arbeidsmiljøet hos Brønnøysund Elektriske som helt unikt. Det er høyt under taket og mye humor.

– Jeg har vært i en del bedrifter, men aldri vært borti noe som dette. Vil du ha hjelp, så får du hjelp. Trenger du klær eller verktøy, så får du det, forteller Daniel.

– Det er et avslappet miljø, og de er flinke til å ansette folk som passer inn i gruppa. Vi er som en familie, legger han til.

Husk lyd!

– En veldig fin gjeng

Rectangle

Oppmuntrer til å øke kompetansen

I likhet med Pia, setter Daniel pris på at hverdagen er såpass variert som den er.

– Man møter mange folk, og jobber både ute og inne. Vi er ikke fastlåst på én plass.

– Nå er teknologiutviklingen dessuten så ekstrem, at så lenge man holder seg oppdatert, er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan holde på med som elektriker, forklarer han.

Etter å ha jobbet mange år som servicetekniker, er han nå i gang med på å utvide kompetansen sin på Teknisk fagskole. På sikt er målet å bli installatør, og han opplever at dette er noe Brønnøysund Elektriske støtter og oppmuntrer. De dekker halvparten av timene hans på samlinger.

– Det betyr at jeg får betalt mens jeg er på skolen. Ledelsen består av fine og reale folk, som setter pris på at folk vil øke kompetansen sin, smiler han.

Trygt og variert yrke

Både Daniel, Steinar og Pia er enige om at elektrikeryrket er et trygt og spennende valg.

­– Du får arbeid, uansett hvilken retning du velger å gå. Det er liten sjanse for å bli arbeidsledig. Du kan trives med å være en vanlig elektriker, eller etter hvert spesialisere deg mot for eksempel vindkraft eller automasjon. Mulighetene er mange, sier Steinar.

– Dette er et fag som består. Fremtiden er elektrisk, og selv om ting utvikler seg, vil samfunnet alltid være avhengig av den elektriske kompetansen, supplerer Pia.

Brønnøysund Elektriske vil gjerne at både erfarne elektrikere og de som er helt i startgropen på voksenlivet, undersøker mulighetene hos dem. Her skal du bli tatt godt imot, og bli hjulpet videre med kursing og videreutdanning hvis du ønsker det.

Hos dem kan du skape og forme en lang karriere.

Pia er ennå ikke ferdig med lærlingetiden, men er allerede sikker på at hun har kommet til Brønnøysund Elektriske for å bli ­– og har så smått begynt å legge planer for hva hun kan gjøre etter at fagbrevet er i boks.

– Jeg har lyst på mer kunnskap, og ser på både brannsikkerhet og elkontroll som spennende retninger i fremtiden. Tiden vil vise, smiler hun avslutningsvis.

Rectangle

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc