Søndag ettermiddag stilte 27 barn i alderen 2 til 12 år opp i Telenorkarusellen i Klokkaråsen. En av dem som gikk på ski for aller første gang, var to år gamle Linus. Han fikk god hjelp av mamma Linn Anita Nilsen. Foran ham i løypa sto den mer erfarne Maiken på snart fire år. Hun var klar som et egg for å ta skiene fatt.

Onsdag kveld denne uka fant skigruppa i Hilstad IL ut at de ville ta sjansen på å arrangere Telenorkarusellen. Det var ikke spesielt mye snø tidligere i uka, men lykken sto dem bi og søndag var det fint oppkjørte løyper til tre forskjellige distanser til barna som var inndelt i tre årsklasser. De yngste gikk 300 meter, deltakerne fra 6 til 9 år gikk en kilometer, mens de største i klassen 10 til 12 år gikk to kilometer.

- Det var ikke det helt store oppmøtet i dag, men dette er jo starten på vinterferien, sier Ingrid Stokke fra skigruppa.

- Vi er glade for alle som kom. Det er veldig hyggelig å se små unger som går på ski. Det er nesten som å lære å sykle. Har du først lært å gå på ski, så kan du dette. Det er positivt at de voksne gir ungene muligheten til å få disse ferdighetene. Vi er heldige som har et anlegg midt i bygda, sier Ingrid Stokke.

Dersom det fortsatt er fine skiforhold i Klokkaråsen blir det en ny runde med Telenorkarusell om to uker.