Det var en bitende vind over kunstgressbanen i Brønnøysund lørdag kveld. BILs herrelag tok imot Meløy til et oppgjør i 4. divisjon. Fra før hadde BIL to uavgjort i årets serie, seieren manglet fortsatt. Meløy på sin side hadde sesongåpning.

Laber førsteomgang

BIL hadde motvind i første omgang. Likevel var det hjemmelaget som hadde trykket fra første stund. Likevel ville det seg ikke for BIL. De spilte ballen mye på tvers og klarte ikke finne rytmen.

- Førsteomgang var litt fantasiløs fra vår side. Det ble mye ball på kryss og tvers, oppsummerer trener Alexander Ediassen.

Det var først etter 36 minutter det første målet kom og det var gjestene som satte inn 0-1 etter en forsering fra kant og forbi en utspilt målvakt i Tommy Horn. I denne situasjonen pådro forsvarsspiller Steffen Strøm seg en skade og måtte av banen.

- Steffen ble skadet. Han fikk skulderen ut av ledd og så vidt jeg vet er han på vei til sykehuset på Mo, sier Ediassen.

Tente gnisten

Det tok ikke lang tid ut i andre omgang før Marius Heide Horn sørget for 1-1. Like etter scoret Jørgen Sebaster Rodal sitt første mål for A-laget. Derfra og ut ble Meløy statister.

I et lekkert samspill med Abdifatah Mustaf satte Joakim Stormo Halsen inn 3-1 før samme mann kort tid etter sørget for 4-1. Hat trick var et faktum få minutter seinere da Halsen satte inn 5-1 på straffespark ti minutter før slutt.

Så var det Mustafs tid til å skinne. Han satte inn sitt første mål for A-laget med stillingen 6-1, men det er 7-1 scoringen han kommer til å drømme om i natt. Lekkert plassert i det lengste krysset bak en måpende målvakt. Han hadde også en nydelig assist til guttespiller August Einvik Kildal etter å ha tråklet seg gjennom hele forsvaret til Meløy på tvers av banen. Også Kildal debuterte med scoring i A-lagssammenheng i denne kampen. Kampen endte med en overbevisende 8-1 seier til BIL.

Fornøyd trener

BILs trener har lite tro på medvinden som BILs 12. mann denne kvelden.

- I andre omgang bestemte vi oss for å trykke til i mellomrommet og at vi måtte få mer fart på ballen. Meløy skapte ingenting i denne omgangen, oppsummerer Alexander Ediassen som er svært glad for at tre av spillerne tegnet seg på scoringslista for første gang i A-lagssammenheng.

Neste lørdag spiller BIL borte mot Stålkameratene.