Nattens fotballfinale i Night Fight ble et veldig jevnt og spennende oppgjør mellom innebandyvinner Vevelstad futsal og Katmandu Elite.

Vevelstad scoret kampens første mål, forteller finaledommer John Andreas Lorentzen fra arrangøren Brønnøy innebandyklubb.

- Jardar Gimse Aasen kriget inn en retur fra et langskudd/innlegg. Ting kunne fort gått fra vondt til verre for Katmandu, da Christian Haugen pådro seg en tominutters utvisning etter angrep på keeper. Men Haugens lagkompiser spilte meget godt i undertall, og fikk en velfortjent utligning da Henning Borgen Gladsø satte inn 1-1 bare sekunder før Katmandu igjen var fulltallig, sier Lorentzen.

Reprisescoring

Vevelstad brukte ikke mange minuttene på å komme foran igjen.

- Stian Kristiansen kriget på nesten identisk vis som Jardar Aasen inn 2-1 til de hvitkledde, forteller Lorentzen.

To minutter før slutt var det Vevelstads tur til å pådra seg en utvisning.

- Fredrik Hansen fikk to minutter etter at han to ganger på under 20 sekunder ble avblåst for å ha vært i hardeste laget i duellene. Begge avblåsningene var i grenseland for utvisning, og kunne nok isolert sett kanskje fått passere, men siden forseelsene kom med såpass kort mellomrom, vurderte jeg det dithen at han fortjente to minutter på benken, begrunner Lorentzen.

Vevelstad klarte nesten å ri av stormen med én spiller mindre og sikre 2-1-seier.

- Men en sulten Joakim Stormo Halsen ville det annerledes. Helt på slutten av ordinær tid satte han inn 2-2, forteller Lorentzen.

Dermed ble måtte det spilleforlengelse til for å kåre en vinner. Ekstraomgangen varte i tre minutter.

- Katmandu tok mer og mer over, og det var nok fortjent at det nok en gang var Stormo Halsen som skulle avgjøre det hele til Katmandus fordel, da han like før fulltid i ekstraomgangen satte inn vinnermålet til 3-2-seier, forteller Lorentzen.

Forhåndsfavorittene innfridde dermed forventningene. Katmandu Elite består av seks spillere fra BILs A-lag pluss keeper Fredrikke Johansen som spilte delstatssemifinale for collegelag i Delaware, USA, i vår.

Suveren sammenlagtvinner

Men Vevelstad futsal ble den store vinneren i 2016s første sportshelg. Allerede før fotballfinalen var det klart at innebanydvinnerne hadde sikret sammenlagtseieren i Night Fight. I sammendraget var Vevelstad i en helt egen klasse, med 9 av 10 mulige poeng.

I bronsefinalen vant FK RØLP ganske komfortabelt 3-0 over Patetico Madrid, etter at de hadde blitt slått ut av finalevinner Katmandu på straffekonk i semifinalen.

Beste herre- og damespiller i fotballen ble Katmandu Elites Tobias Korsgaten og Vevelstad Futsals Dorthe Slotvik.

Nærmest i sammendraget var Katmandu Elite og BIL 2 med 5 av 10 mulige, og Man-Chest-Hair-Shitty og FK RØLP med 4 av 10 mulige poeng.