Grude var på det norske laget som vant junior-VM i bridge i 2014.

Kvalifisert for kvartfinale

Tirsdag er Grude og det norske laget i skrivende stund, på 5. plass i det innledende grunnspillet i junior-VM. De åtte beste lagene i gruppespillet kvalifiserer seg til kvartfinalen. Junior-VM spilles i år i Italia.

Etter kveldens siste kamp, mot Nederland, ble det en femteplass, med 276,11 poeng, mens førsteplass i grunnspillet gikk til Polen, med 291,73 poeng.

Norge møter Sverige

BAnett har ikke kommet i kontakt med Grude, men lagkaptein Lars Eide kan opplyse at Sverige, som fikk velge som nummer to, har tatt et overraskende valg.

– Det er faktisk sånn at Sverige valgte å møte oss i kvartfinalen i morgen. Jeg lurte på hvordan de tenkte, spøk til side, det var et overraskende valg. En av grunnene til at Sverige valgte oss er vel at de slo oss i innledende. De hadde også en dårlig kamp mot Singapore, jeg tror de rett og slett valgte oss fordi de har et forsprang på oss, forteller kaptein Eide til BAnett.

Finalen starter klokka 10.00 onsdag, og varer, med enkelte pauser inkludert, til omkring klokka 20.10.

Kvartfinalen kan følges her og på bridgebase.com.

Polen vil møte Sverige eller Norge

Polen, som er på førsteplass, har også fått velge sin semifinalemotstander. Og det valget falt på vinneren av kampen mellom Sverige og Norge på onsdag.

– Jeg mener Norge, Sverige og Polen er de beste lgene. Altså var det et modig valg, sier Eide.

Håper det vil tenne Norge

Nå håper han at dette vil tenne det norske laget, slik at de kommer seirende ut av kvartfinalen.

– Jeg håper at dette tenner oss, slik at vi klarer å slå svenskene. Jeg mener Sverige er det beste laget her nede, Sverige og Polen er de to lagene som har sjanse til å slå oss. Vi har ikke vært så gode som vi kan så langt, men det kommer i morgen.

I kvartfinalen er det flere spill, nemlig fire runder a 14 spill, totalt 56.

– Det er ganske mange spill, og gir oss muligheter. Jeg har veldig stor tro på at vi skal vinne i morgen. Det er klart, bridge er veldig tett. Det er små marginer som avgjør. Jeg håper vi skal vise oss fra en god side. Men det er ingenting som er bedre enn å slå svenskene, ler han.

Ett poeng skiller Norge og tredjeplass

Opp til tredjeplassen, som er okkupert av Kina er det bare litt over ett poeng.

– Det er ett poeng opp til tredjeplass, det er bare ett stikk eller så, sier konsulent Marianne Harding fra Norges Bridgeforbund (NBF) til BAnett.

Fjerdeplassen, som gikk til USA, er det bare 0,32 poeng opp til.

Norge neppe drømmemotstander

De fire beste lagene i grunnspillet får selv velge sine kvartfinalemotstandere. Dermed ville det være en stor fordel for Norge å havne blant de fire beste. Men slik ble det ikke, til tross for at det er ekstrem jevnt mellom 3-6. plass.

De fire beste lagene som får velge motstander er, Polen, Sverige, Kina og USA.

Norge er som regjeringende junior-mestere ikke noe åpenbart valg for de andre lagene.

Ifølge Harding har det norske laget mistet noen spillere som ble for gamle, men også tatt inn dyktige juniorspillere med solide meritter, slik at det går noenlunde opp i opp.