Når tre serierunder gjenstår i 3. divisjon topper Lyn og Joakim Pedersen Strand avdeling 2, fire poeng foran Stabæk 2. Brønnøyværingen har hatt flere skadeavbrekk i år. Lørdag var han tilbake i forsvarsrekken til sin åttende kamp for sesongen da Gjøvik/Lyn ble banket 6-1 på bortebane.

- Vi tar en kamp av gangen, men det ser jo ganske bra ut, sier 28-åringen.

Tre kamper gjenstår.

- De to siste, borte mot Frigg og hjemme på Bislett mot Korsvoll, er rene lokalderby med ekstra nerve, og de er sikkert ganske gira på å ødelegge for oss, sier Strand.

Sportslig leder Rolf-Magne Walstad er også brønnøyværing. Han mønstret på sin andre periode i Lyn i 2015. Målet er å lede hovedstadsklubben tilbake mot gamle høyder etter en femårsplan fram mot 2020. Lyn vant sin avdeling i fjor, men serieomleggingen medførte en halvering av antall 2. divisjonsavdelinger og gjorde at 3. divisjonsvinnerne ikke fikk rykke opp.

I avdeling 1 topper Moss og kaptein Thomas Klaussen tabellen, fem poeng foran Ørn-Horten. Vegaværingen har spilt samtlige 23 kamper så langt og scoret 15 mål. Dermed har 29-åringen satt ny scoringspers i Moss i sin niende sesong i klubben.

- Vi har en veldig god målforskjell også. Så med to hjemme- og én bortekamp igjen ser det veldig bra ut. Alt er opp til oss selv, sier kaptein Klaussen.

Sportslig leder i Lyn Rolf-Magne Walstad har opprykk i sikte. Foto: Lyn