Vegaværingen Kenneth Rakvaag debuterte i helgen for sin fjerde utenlandske klubb, Luxol St. Andrews fra Malta. Det skjedde i kvalifiseringen til hovedrunden i UEFA Futsal League, som er futsalens Champions League. I Østerrike knuste Rakvaag & Co. seriemester Linz fra vertslandet 7-1 i åpningskampen. Deretter ble det makedonske mestrerlaget Shkupi feid av banen med 9-2 og Maccabi fra Israel beseiret 4-3.

Statsministerbesøk

Norges landslagskeeper er en av seks spillere som er hentet til Malta for å spille europacup.

— Klubben har brukt enorme ressurser for å bygge et lag som kunne ta seg til hovedrunden. De har signert landslagskapteinen til Romania, én brasilianer og tre kroater, hvorav én landslagspiller. Fra før hadde de to brasilianere og én serber, forteller 34-åringen.

Foran kvalifiseringen fikk laget besøk av statsministeren.

— Dette er stort for Malta som nasjon, forteller Rakvaag.

Spiller i oktober

Luxol er den første klubben fra Malta som går til hovedrunden som spilles i Romania 10.-15. oktober. Der møter de seriemestrene fra vertslandet, Bosnia og Aserbajdsjan. Gruppevinneren går til eliterunden. Til slutt kåres Eurpoas beste futsallag i en finalerunde. Italienske Inter er regjerende mester.

— Jeg skal kun spille UEFA Futsal League og er hjemme i Norge fram til da, sier Kenneth Rakvaag.

Som vegakamerat var han også på det første norske laget som gikk til hovedrunden.

Til sammen 32 lag fordelt på åtte grupper deltok i kvaliken, der kun gruppevinnerne gikk videre. Tromsø-laget Sjarmtrollan, som vant den norske eliteserien i vår, var vertskap for sin kvalifiseringsgruppe. Den norske seriemesteren kom på tredjeplass etter én seier, én uavgjort og ett tap.