Vegakameratene gikk på to strake tap med til sammen 3-10 i helgens serieåpning. Første motstander hjemme i KVT-hallen i Trondheim var fjorårets sølvvinner Vesterålen, som banket Vega hele 5-0 lørdag.

Søndag ledet Vegakam 1-0, men tapte til slutt 3-5-tap for nyopprykkede Nord/Sprint, som også kommer fra Vesterålen. Sondre Voktor (2) og Håvard Solem scoret Vegas mål.

- Det var to tette kamper der vi var litt for dårlig foran begge mål. Lørdag lå vi under 2-0 og gamblet vi på slutten, som gjør at det blir stygge sifre med 0-5. Søndag rotet vi bort ledelsen med litt for enkle baklengs, sier Vegakam-leder Alf Einar Grimsø.

Fornøyd med ny serieordning

Terminlisten er lagt om fra spillehelger med alle lag involvert til hjemme/bortekamper. Denne helgen var Trondheims-lagene Vegakam og Utleira vertskap for lagene fra Vesterålen.

- Det er det er et langt steg i riktig retning. For da får lagene mulighet til å etablere hjemmepublikum, sier Grimsø.

Veteranen spiller fortsatt, hovedsakelig på Vegakam 2, men han er også stand by for førstelaget. Der er de fire brødrene Klaussen de ekte vegaværingene på laget, med spillende trener Tor Christian Klaussen i spissen.

Utleira, som også er nyopprykket og trenes av tidligere Vegakam-trener Kai Bardal, vant begge sine kamper og topper dermed eliteserietabellen, mens Vegakameratene ligger på sisteplass, når fire lag har vært i aksjon.

Vegakam endte på syvendeplass i fjor og var ikke fornøyd med det. Foran årets sesong har de fått en ny kamerat, og flere er på vei.

- Vi har fått inn Håkon Breivik fra Leirfjord, og det er et par nye som er på vei. Vi har en bra tropp, men trenger noen flere treninger sammen før det svinger av oss, sier Grimsø.

Vegakameratenes to neste kamper er mot årets eneste byrival og den regjerende seriemesteren.

- Vi håper å snu trenden og må få trent godt til bortekampen mot Utleira 26. november og Sjarmtrollan hjemme 16. desember, sier Grimsø.

Nordpolen har trukket seg før seriestart. Det betyr at bare ett lag rykker ned i år.

Rakvaag tilbake i Norge

- Formen er topp, så alt ligger til rette for en god sesong. Som lag er det vanskelig å vite nøyaktig hvor vi ligger, sier Rakvaag i et intervju med Hulløy.

Norges landslagskeeper holder Sjarmtrollan og Utleira som favoritter til seriegullet. Hulløy starter serien hjemme mot Sjarmtrollan og Vadmyra til helgen.

I desember skal han spille med flagget på brystet i Nordisk mesterskap som arrangeres i Stjørdal.