Sist de to lagene møttes var i Ytter flerbrukshall 28. januar. To uker seinere er det BIL som er vertskap og klar for revansje etter å ha tapt 31-15 på bortebane.

Det var BIL som startet best med to kjappe scoringer før Rana satte inn sitt første. Allerede fra start viste Miriam Laumann i mål at hun hadde dagen. Hun skapte stor entusiasme både hos lagkameratene og publikum, da hun gang på gang sto i veien for ranværingenes skyttere.

Ada Marit Laumann gjorde en god kamp for BIL.

BIL hadde flere unge spillere på laget. En av dem som debuterte denne dagen var 16-åringen Solveig Melstein Rodahl. Hun spilte en jevnt god kamp og var særlig god i forsvar i et godt samspill med mer rutinerte Kamilla Hass på strek.

Lagene gikk til pause med en betryggende fem målsledelse på stillingen 17-12. I tillegg fikk Rana en spiller utvist rett før pause og dermed måtte Rana starte andre omgang med en spiller mindre på banen.

Midtveis i andre omgang på stillingen 25-17 fikk Rana en spiller utvist med direkte rødt kort for å ha hatt albuen opp i ansiktet på en BIL-spiller. Etter dette fortsatte Laumann å storspille i mål samtidig som lagkameratene, og Nora Fjellsøy især, fortsatte å øke ledelsen. På det meste ledet BIL med ti mål.

BILs Nora Fjellsøy ble kampens toppscorer med åtte mål

De siste fem minuttene valgte trener Julie Slapø Moe å la flere unge spillere slippe til i kampen. Dette utnyttet Rana til sin fordel og startet opphentingen, men BIL ble likevel for sterke og vant til slutt 30-28.

- Sist tapte dere mot Rana med store sifre, hva har dere gjort de siste to ukene for å klare å vinne denne kampen?

- Vi kriget bra sist også, men da hadde de en skytter vi ikke klarte å hanskes med. Hun var ikke med i dag. I tillegg er det så bra stemning i hallen og det gjør at man gutser mer, forklarer Moe.

- De siste fem minuttene begynte Rana å hente inn forspranget deres. Hva skjedde?

- Vi har 14 spillere og vi prøver å bytte på slik at alle får spille. Det er artig at alle får være med når vi ser at vi leder så pass mye, mener Moe.

Hun er veldig fornøyd med spillerne som kriget seg til seier.