Den sterke vinden natt til 9. november i fjor påførte fotballhallen så store skader at BIL fotball måtte ta den ned.

Nå har den ligget flat i fire måneder i påvente av reparasjon av plastduken og luftinntakene som ble røsket av festet til aggregathusene.

I dag var Danilo Pastore fra den italienske plastdukleverandøren Poletti på befaring sammen med leder i fotballgruppen Ole-Inge Jenssen.

- Det viser seg heldigvis at det er forholdsvis lett å reparere skadene på plastduken. Det dreier seg om en ti meter lang flenge. I tillegg må vi bytte lufttubene og noen av munningene som fører luften fra aggregatene inn i hallen og to nødutganger, sier Jenssen.

Men det skjer ikke ennå.

- Danilo og hans folk skal vurdere om duken kan skøytes eller om den må byttes. Lufttubene er kuttet på den hvasse metallkanten fra aggregatmunningen og må skiftes. Vi må også få gjort noe med stålkanten. I neste uke får vi vite når Danilo kommer oppover igjen, sier Jenssen.

Reparasjonene gjør at hallen kommer opp igjen ganske snart. Men for å løse hovedproblemet må luftinntaket skjermes. Årsaken til at hallen har blåst ned to ganger er at tubene som fører luften inn i hallen har løsnet i stormkast med østavind. Når det skjer faller trykket i hallen og vinden får tak i et gedigent og stadig slakkere plastseil.

- I løpet av sommeren skal vi bygge inn luftinntakene fra aggregathusene, slik at tubene som fører luften inn i hallen ikke blir utstatt for vær og vind. Hadde vi visst det vi vet i dag, ville vi ha gravd ned aggregatene slik at luftinntaket var under jorden, sier Ole-Inge Jenssen.