– Nytt av året er at det er oppmøte i Salhusmarka 4, sier Tommy Vonheim fra Brønnøy sykkelklubb, som er ansvarlig for rittet.

Løypen har både start og målgang ved administrasjonsbygget til OK Kristoffersen på Salhus. Rittet har tidligere gått i sentrum, men ble i år flyttet, da sykkelklubben glemte å søke tillatelse hos Vegvesenet om å sperre av veien. Alle mellom 0-14 år som kan sykle, enten det er på to eller tre hjul, eller med støttehjul, kan delta. Sparkesykler er også tillatt.

Etter at alle har gjennomført rittet, trekkes fire vinnere av sykkeltrøyer, og én vinner av en barnesykkel. Her trekkes det tilfeldig på startnumrene, men man må være til stede under premieutdelingen for å kunne vinne. Ellers får alle deltakerne diplom og en gympose full av premier. I år som i fjor, er det også konkurranse om å ta årets beste bilde fra arrangementet.

Det er fortsatt mulighet til å melde seg på. Påmeldingen via nett er åpen til onsdag ettermiddag, og det er også mulighet til å melde seg på ved oppmøte onsdag.

– Hos oss er sikkerheten i høysetet, så ingen får starte uten hjelm, sier Tommy Vonheim.

Værmeldingen for kvelden er bra. I følge Yr.no blir det 16 grader og delvis sol.