Sømnaværingen Vilde Evensen blir som ventet en viktig brikke i Tromsøs 2. divisjonslag i håndball. 21-åringen ble toppscorer med åtte mål i 35-28-seieren mot Fredrikstad 2 søndag. Etter fem sesonger i Levanger HK og spill i førstedivisjon de siste sesongene, er hun nå i ferd med å finne tonen med sine nye lagvenninner.

– Det var veldig artig å se hvor godt vi fungerte sammen, med tanke på hvor lite vi har trent og spilt sammen. Det vil ta tid å bli samspilte, og det var nok en del høye skuldre med tanke på at det var serieåpning, men det var en god start, sier Evensen.

Nøkkelspiller

Hun gjorde seg bemerket i andre enden av banen også. Lista ligger fortsatt på 1. divisjonsnivå i forsvarsspillet. Det førte til to tidlige tominuttere.

– Jeg er vant til å trykke litt til i forsvarsspillet, og når vi møter spillere som ikke har så god fysikk, så kan det se tøffere ut. Dommerne var strenge i dag, og da ble det kantposisjon i forsvar på meg utover i kampen, forteller hun.

THK-trener Goran Kovacic er klar på at Evensen blir en nøkkelspiller.

– Det handler ikke bare om at hun scorer, men hun setter trykk i angrepsspillet med pådrag og finter, og fikk hele tiden to spillere på seg. Da blir det rom andre steder, sier THK-treneren til Nordlys.no.

Tromsø Håndballklubb er Nord-Norges største med over 400 spillere. Damelaget vant 3. divisjon i fjor og overtar plassen som bynabo Bravo HK hadde.

Cupkamp onsdag

Evensen mener det sammenslåtte laget har et stort potensial.

– Jeg valgte å flytte hit på grunn av sammenslåingen og satsingen. Vi er en fin blanding av sultene, unge og mer rutinerte spillere. Det ligger til rette for satsing her og folk er tente på å komme lenger opp i divisjonene i fremtiden. Jeg håper å kan få være med på en opptur og bidra til å få opp kvinnehåndballen i nord, sier Evensen. Håndballen kombineres i første omgang med jobb.

– Jeg er vikar i hjemmetjenesten og trives svært godt. Så blir det nok muligens studier neste år. Det er fortsatt håndballen som tar mest tid og energi, sier Vilde Evensen.

Onsdag er det cupkamp mot 1.divisjonslaget Aker hjemme i Tromsøhallen.

Sammenslåingen gjør at herresatsingen gjøres i Bravo BK, i 2. divisjon.

Vilde Evensen markerte seg i debuten for sin nye klubb. Foto: Gry Berntzen/Tromsø HK