Lørdag ettermiddag tok hjemmelaget imot Ørland. Før oppgjøret lå Ørland midt på tabellen med 16 poeng etter 14 spilte kamper. BIL hadde kun fem poeng etter 16 kamper.

Første omgang ble nesten en pine å se på. Hjemmelaget slet både forover og bakover på banen. I løpet av omgangens 30 minutter satte hjemmelaget kun inn seks mål. Ørland på sin side kunne spille sitt spill, selv om ikke gjestene heller hadde den beste flyten i spillet.

Lagene gikk til pause på stillingen 6-17. En nesten umulig oppgave å hente inn for hjemmelaget.

- Første omgang er jeg ikke fornøyd med for å si det sånn. Vi var ikke der vi skulle være, oppsummerer BILs trener Geir Arne Sandøy.

Noe måtte han likevel ha sagt i garderoben, for i andre omgang viste spillerne helt andre takter.  Etter vel ti minutters spill hadde BIL satt inn like mange mål i andre omgang, som de brukte hele 30 minutter på i første omgang. BILs målvakt Nikolai Overå hadde noen meget gode redninger som helt tydelig ga en gnist til lagkameratene.

Det ble likevel en umulig jobb å hente inn forspranget Ørland opparbeidet seg i første omgang. Ørland satte inn 12 mål i andre omgang, BIL 11. Stillingen endte 17-29 til gjestene.

- Det var litt mer fart i andre omgang, men dette er et lag vi burde slått. Nå har vi to kamper igjen og vi må gjøre jobben neste helg.

BIL har kamp både kommende lørdag og søndag i Brønnøyhallen. Lørdag er det Bjugn som er motstander, søndag er det Vikhamar. Før dagens oppgjør mellom Vikhamar og tabelltopp Skogn lå Vikhamar på en tredjeplass. Flå og Bjugn ligger under nedrykksstreken, BIL hadde bare ett poeng mer enn de to jumboene før helgas serierunde.