Nok en gang fikk BILs damer en tøff start på kampen. I oppgjøret mot Rana lørdag trengte BIL en hel omgang på å finne formen. Det samme skjedde i lokaloppgjøret mot Sandenssjøen søndag. Gjestene tok tidlig føringen og halvveis ut i omgangen ledet SIL 6-9. Etter dette startet BIL snuoperasjonen og godt ledet av spillende trener Stine Fagerli startet de opphentingen. Fagerli har stort overblikk med svært godt blikk for spillet. Dette viste hun flere ganger, særlig da hun sendte en presis pasning fra venstre back over til Sanne Kjærstad på høyre ving som sto helt umarkert og kunne sette ballen inn bak SILs målvakt. Samme spiller kontret like etterpå inn 10-11. Like før slutt pådro gjestene seg en unødvendig utvisning ved at en spiller kastet bort ballen etter at dommeren hadde blåst. Halvannet minutt seinere ble en ny SIL-spiller utvist og BIL kunne spille 45 sekunder med to spillere i overtall. Dette utnyttet hjemmelaget til sin fordel og like før pause gikk BIL for første gang i kampen opp i ledelsen 13-12.

Etter hvilen var det SIL som satte inn første mål og utlignet til 13-13, men det skulle bli lenge til neste gang gjestene fikk inn et mål bak Miriam Laumann. Etter 14 minutter ledet BIL hele 24-13 før SIL satte inn en redusering. Etter halvspilt omgang fikk BIL en spiller utvist og SIL forsøkte å sette frimerke på Fagerli. I undertall og med Fagerli ute av spill klarte Julie Wågan å skape rom for Maiken Jægersen som satte inn 26-15.

BIL ga seg aldri før sluttsignalet gikk og seier med sifrene 33-21 var et faktum.

- Vi kom ikke i gang før i andre omgang igjen. Jeg vet ikke hva det er, sier spillende trener Stine Fagerli.

Assistenttrener Svein Erik Sandøy syntes det var stor stas å vinne lokaloppgjøret på hjemmebane.

- Vi vet aldri hva som møter oss når SIL kommer. Om vi ligger i toppen av tabellen og de i bunn så kan de fortsatt slå oss. Det er alltid tette og artige kamper med mye fighting når vi møter SIL. I dag var det et fantastisk bra trykk, oppsummerer Sandøy.

BIL topper tabellen i kvinnenes 4. divisjon avdeling 05 etter seier i seks av seks spilte kamper.