De første 30 minuttene ble beintøffe for hjemmelaget. Rana HK kjempet hardt for å holde tritt med damelaget til BIL i Brønnøyhallen lørdag ettermiddag. Lagene fulgte hverandre tett, men kontringene til hjemmelaget satt ikke som de skulle og mange sjanser ble sløst bort. Etter å ha holdt Rana på avstand gjennom hele kampen, glapp det på slutten av omgangen for BIL. Da ett minutt gjensto var stillingen 9-9. Da det var 30 sekunder igjen av omgangen pådro Julie Wågan seg et straffekast og Ranas Erika Breda satte sikkert i mål bak målvakt Ann-Helen Moen. Dermed måtte hjemmelaget gå til pause på stillingen 9-10.

Etter hvilen var det et heltent lag som kom på banen. Selv med en spiller i undertall satte BIL tonen. I første angrep satte Stine Fagerli inn 10-10. To minutter seinere hadde hun satt inn to nye fulltreffere. BILs spillere hadde god fart i beina og valset over gjestene. Et godt forsvar og en solid målvakt gjorde at laget hevet seg betraktelig i andre omgang. Da sluttsignalet lød kunne BIL juble over hjemmeseier 30-21 over Rana.

- Det var lite fart i første omgang og det var mye tull og litt bom. Kontringspasningene satt ikke helt som de skulle, det gjorde heller ikke skudd og pasninger. Likevel hadde vi mer fart i dag, sier Stine Fagerli.

- Hva ble sagt til spillerne i pausen som gjorde at laget hevet seg betraktelig?

- Vi snakket om å bruke det vi gjorde feil og bruke det til noe positivt. Jeg tror hele gjengen var mer tent og blide da de kom ut i andre omgang, oppsummerer Fagerli.

I morgen ettermiddag møter damelaget Sandnessjøen i Brønnøyhallen til et skikkelig lokaloppgjør. Tidligere på dagen tar herrelaget imot Steinkjer 2.