Ringerikes Blad har den siste tiden skrevet om den økonomiske situasjonen til Hønefoss Ballklub hvor brønnøyværing Rolf-Magne Walstad er sport- og utviklingssjef. Ifølge lokalavisen kan klubben i verste fall gå med underskudd på mellom fem og seks millioner kroner. Nå jobber klubben iherdig med å få økonomien under kontroll.

Solgt spiller

Den økonomiske situasjonen har ført til oppsigelser og spillersalg. Nå har klubben oppfordret spillere og ansatte til et frivillig lønnskutt. Onsdag ble det meldte at spiller Alexander Groven går over til Sarpsborg, men Walstad vil ikke si noe om overgangssummen.

– HBK er i en krevende situasjon, og samtidig som Alexander har ambisjoner om spill i tippeligaen – har vi en økonomisk situasjon som krever at det gjennomføres også "upopulære" tiltak, sier Walstad til Ringblad.no.

Brønnøyværingen fikk direkte spørsmål av avisen om overgangen vil frigjøre midler til å forsterke troppen i sommer.

– Det er for tidlig å si. Jeg har løpende dialog med styret, og kan kanskje si noe om noen dager, svarte Walstad.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Walstad er involvert i en klubb i økonomisk motgang. Forrige gang var da han var daglig leder for Lyn. Klubben måtte i 2010 levere konkursbegjæring.

– Det å gå inn til dommeren i Oslo og melde oppbud av en klubb og si at det ikke var midler til å drive var den vondeste og tristeste dagen. En større klump i halsen går det ikke an å ha, fortalte Walstad til Brønnøysunds Avis i fjor.

Sømnaværing forlater skuta

Samtidig som fotballklubben er i økonomisk krise har sømnaværingen Knut-Inge Stein sagt opp sin stilling som daglig leder i Hønefoss Ballklub. Ifølge klubbens egne hjemmesider kommer oppsigelsen på grunn av ett nytt jobbtilbud i en norsk avdeling for et internasjonalt selskap. Hvilket selskap vil han ikke si noe om nå.

– Fordi de ansatte hos min fremtidige arbeidsgiver ennå ikke er blitt informert, kan jeg ikke nå fortelle om hvor jeg skal begynne. Jeg fikk imidlertid et tilbud om en svært spennende jobb som jeg følte at jeg ikke kunne si nei til. Min tid i HBK ble både kortere og annerledes enn jeg hadde forventet da jeg begynte i klubben tidlig i år, på nettsiden.

Stein ble ansatt som daglig leder ved nyttår.