BIL startet presset tidlig mot harstadværingenes forsvar og BILs sisteskanse Fredrikke Johansen hadde lite å gjøre i første halvdel av omgangen. Etter 18 minutter satte Ulvida Slotvik ballen i en pen bue over Medkilas målvakt og sikret en ledelse.

Etter halvspilt førsteomgang mistet BIL litt grepet på kampen og bortelaget presset på. Til tross for dette klarte ikke Medkila å utnytte at BIL var på defensiven og Johansen reddet gjestenes første skudd på mål etter 31 minutter.

Vel fem minutter seinere kom BILs Ingvild Bang stormende med ballen langs venstre kant og satte ballen presist inn til høyre for keeper og økte ledelsen. Ett minutt før slutt sørget Frida Hol Ellingsen for å øke ledelsen til 3-0 etter et hjørnespark.

BILs målvakt Fredrikke Johansen måtte kaste inn håndkle i pausen etter å ha pådratt seg en strekk. Inn kom reservekeeper Lotte Engen Granås. BIL gikk rett i angrep fra start og Silje Hass tråklet seg gjennom hele forsvaret til Medkila, men satte skuddet rett i målvakt Miriam Kristiansen. Kun fire minutter ut i andre omgang ladet Tonje Hartvigsen Nilsen skuddfoten og fra langt hold satte hun sikkert inn 4-0 til venstre for målvakten.

Kampen virket kjørt for gjestene, men de nektet å la seg overkjøre av hjemmelaget. Etter flere store sjanser for BIL var det Medkila som reduserte til 4-1 etter 58 minutter ved Martine Hustad. Dette ga dem blod på tann og etter 69 minutter ble det ytterligere en redusering med Maja Solstrand Karoliussen.

Etter dette var det flere store sjanser til begge lag, men kampen endte 4-2 til BIL og dermed var lagets første seier et faktum.