I første omgang var BIL hakket hvassere enn gjestene fra Sandnessjøen. Rett før omgangens slutt ble Christian Lohne Haugen felt innenfor straffemerket til SIL og dommer Frode Granli fra Bindal Fotball blåste straffe. Isak Helstad Amundsen tok straffen, men bommet. Rett etter blåste dommeren omgangen av og lagene gikk i garderoben.

Etter hvilen var det et heltent SIL som kom på banen. På 12 minutter satte SIL inn tre mål. Det første målet kom etter bare 12 sekunder da SILs  Martin Hristov Dimov satte inn 0-1. Samme mann ble felt åtte minutter seinere og Granli blåste for kampens andre straffespark. Denne satte Jørgen Hågensen sikkert inn bak BILs Tommy Horn.

Bare tre minutter seinere var samme mann på rett sted etter en forsvarstabbe av BIL. Han satte lett inn 0-3 bak en utspilt Horn. SIL økte presset mot hjemmelaget og flere store sjanser ble avverget av BILs målvakt.

Det ble et ekte hat-trick da Hågensen satte inn sitt tredje mål for kampen etter 70 minutters spill etter et innlegg fra høyrekant. Få minutter seinere sørget BILs Espen Øverås for redusering til 1-4 etter å ha kranglet med seg ballen forbi hele forsvaret til SIL. Dette tente en gnist i hjemmelaget som reduserte til 2-4 med Lasse Hansen Lien etter 88 minutter spill. BIL trykket på helt til dommeren blåste, men stillingen ente med 2-4 til bortelaget.

- Det var en liten periode det ikke satt helt. Vi snakket spesielt i pausen om at vi måtte være obs det første minuttet av andre omgang. Så skjer det likevel igjen det samme som skjedde i forrige kamp. Straffen de fikk skulle de aldri ha hatt, mens mål nummer tre var en personlig feil, oppsummerer trener Alexander Ediassen.