Tidlig lørdag morgen satte 15 jenter og fire voksne trenere kursen for Spania. Første etappe gikk med buss til Værnes. Og så landet de i Alicante og var på plass på hotellet i Altea noen timer etter midnatt. Trener Jarle Rodahl melder om en flott start på oppholdet som varer til fredag.

- Her er det 16 varmegrader og sol. Søndagen ble brukt til å gjøre oss kjent med området og idrettshallen vi skal trene i, og historisk sightseeing i Altea. På kvelden vant vi musikk-qiuzen på hotellet, forteller Rodahl mandag ettermiddag.

Mesternes mester

- Akkurat nå slapper vi av ved bassengkanten. Dagen startet med fellesfrokost og trening i hallen. Aktivitetsansvarlig for turen Kine Laumann arrangerer Mesternes mester, med én øvelse per dag. Og så blir det en halløkt til i dag, forteller Rodahl mandag ettermiddag.

Tirsdag er det kamp.

- Da blir det først en trening, og på kvelden skal vi spille "landskamp" mot et lokalt, spansk lag. Det gleder vi oss til. Onsdag og torsdag skal vi ha én treningsøkt i hallen, og så blir det utflukt på ettermiddagen. Vi har ikke helt spikret programmet ennå, men det ligger flere byer i sykkelavstand, så det kan hende vi leier oss sykler, forteller Rodahl.

Avskjedstur

Han har trent BIL-jentene siden de var J10 sammen med Monika Johnsen og Johnny Snapa.

- Da de ble J12 kom STIL-jentene over, og og alle 15 har fortsatt helt til J16-laget. Det er utrolig bra, sier Rodahl.

Denne turen har vært planlagt en god stund og jentene har virkelig stått på for å realisere den.

- Dette blir en avskjedstur. Jentene har lagt en stor innsats. Vi har jobbet på julebordet til TTS med opprydding to år på rad. På fjorårets Oktoberfestival ble det 146 dugnadstimer med opp- og nedrigging. I tillegg har jentene solgt tørkepapir og påtatt seg vaskejobb og andre småjobber. En kjempegod innsats fra alle, så denne turen har de virkelig fortjent, roser Jarle Rodahl.