Bergenseren kom til Glimt i fjor som assistenttrener og tar nå over for Aasmund Bjørkan som blir sportslig leder.

– Inn mot kamp har han vært hovedtrener, det er her den største forskjellen ligger nå. Jeg får mer ansvar inn mot og under kamp, mens Aasmund fortsatt kommer til å være tett på spillerne våre selv om han har fått frigitt mer tid til analyse og spillerlogistikk, sier Knutsen til Glimt.no.

Omforent løsning

Han forteller at begge ønsket denne endringen.

– Jeg kom til denne klubben på grunn av Aasmund. Han har følt på at han ønsket å ta en annen rolle, og vi er sammen om det. Hvis vi nå skulle begynt å endre på måten vi har jobbet på i år, ville vi mistet det viktigste suksesskriteriet, sier Knutsen til Glimts hjemmesider.

Initiativet kom fra Bjørkan.

– En viktig grunn til at jeg syns dette er OK er at jeg stoler på at Kjetil vil ta vare på glimtarven og momentene som er viktig for Glimt på lang sikt. Jeg hentet Kjetil til klubben, og han har imponert oss med kunnskap og et brennende engasjement. Vi har jobbet kjempegodt sammen til nå, og det vil fortsette. Vi gjør bare noen små justeringer for at vi skal få enda mer ut av oss i teamet, og få enda bedre tak på noen utfordringer som vi tror blir viktig for Glimt i fortsettelsen, sier Bjørkan.

Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen mener også dette er til beste for klubben.

–  Vi har ekstremt troa på dette. Vi har hatt gode samtaler med både Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen. Dette kommer til å styrke oss ytterligere og bidra til at vi får utnyttet kompetansen som er i det samla teamet enda bedre, uttaler toppledelsen.

Ledet Åsane til OBOS-ligaen

49-åringen har jobbet som trener siden 2002 og har en fortid i Brann. Han ledet Åsane til opprykk fra 2. divisjon for fire år siden, og ledet bydelslaget i Bergen inntil en dramatisk avgang i fjor høst.

– Jeg har hatt mange ulike roller, men dette er første gangen jeg blir hovedtrener i Eliteserien. Det har gått så fort at jeg ikke har fått fordøyd det, men jeg setter pris på tilliten. Jeg er selvfølgelig stolt over at de gir meg den tilliten, sier Ulrik Saltnes' nye sjef.

– En lur liten endring tror jeg. Både med tanke på habilitet og deres styrker og svakheter, sier brønnøyværingen.