10-årslag med gutter og jenter fra BIL og SIL koste seg med håndballkamper og bading i Sandnessjøen i helgen.

SILs Kirsten Toft forteller om et yrende liv både på og utenfor banen i Stamneshallen i denne rapporten hun har sendt til BAnett.

Super rekruttering

- Brønnøysund har gjestet Sandnessjøen med hele åtte lag, fire gutte- og fire jentelag. SIL har syv lag med i 10-årsserien, så rekrutteringen til håndball er altså stor både i begge klubbene.

- Hele 16 kamper ble avviklet. Publikum i Stamneshallen har fått sett mye godt spill og jevne kamper. Resultatene betyr ikke så mye i denne aldersklassen, og idrettsgleden har vært stor, om kampresultatet her vist seier eller tap, sier Toft. Isak Brandmo Bromseth spiller på BIL G10 2007. Han er veldig fornøyd med helgen.

- Vi har ikke tapt en kamp ennå, sier han storfornøyd. Vi har hatt det veldig artig her i Sandnessjøen i helga. Vi har spilt masse kamper og badet i Badeland i Kulturbadet. Det har vært kjempeartig, smiler han, før han løper videre til neste kamp. Lagkamerat Leander Aas Nilsen er også veldig fornøyd.

- Håndball er artig, og å spille mange kamper er topp, sier han.

Givende trenerjobb

Trenerne koste seg også.

- Det er veldig givende å arbeide med disse guttene, sier SILs G10-trener Jørn Ståle Øhlen.

- Guttene er fulle av energi og idrettsglede. Det er stor framgang i prestasjoner for alle spillerne jo fler kamper de får spille. Vi jobber mye med mestringsfølelsen til den enkelte spiller. Å få alle med er vår viktigste oppgave, og alle skal få spille like mye uansett nivå.

- Denne helga har vært kjempeartig, med mange kamper og liv i hallen. At det skjer noe også mellom og rundt kampene er viktig for trivselen i hallen. Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Lagene tas på alvor, med innløp og navnopprop før kampene. Vi kjenner oss som en del av den store håndballfamilien, sier Jørn Ståle Øhlen.