BILs herrelag tok imot Kolvereid til sesongens andre kamp. I den første ble det 25-20-seier mot Bjugn forrige helg. Etter en dårlig start lå alt til rette for en ny seier foran 130 tilskuere i Brønnøyhallen i ettermiddag.

Hjemmefansen eksploderte i jubel to minutter før slutt da August Jacobsen ble spilt fri på høyrekanten og sikkert satte inn sin første scoring for dagen, og andre etter overgangen fra Sømna. Dermed ledet BIL 26-24. Men unge Jacobsen, som snart fyller 17, fikk erfare at det av og til er ørsmå marginer fra himmel til et langt mindre komfortabelt sted, når det virkelig drar seg til i hektiske sluttminutter med høy puls og fullt trøkk på tribunen.

To skjebnesvangre balltap

Først var han uheldig og miste ballen over sidelinjen i BILs påfølgende angrep, etter at keeper Kristoffer Bjørnvik hadde reddet og gitt laget sitt muligheten til å gå opp i tremåls ledelse. I stedet kontret KIL inn redusering til 26-25. Da tok bortelaget time out med 30 sekunder igjen. BIL hadde ballen og skulle bare holde den i laget de siste 30 sekundene, da gikk pasningen hans til en KIL-spiller. Det førte til ny kontring som endte i BIL-nettet til 26-26, som ble sluttresultatet.

- Utrolig surt, men det er slikt som kan skje. Jeg synes vi hentet oss godt inn etter en dårlig start og burde ha vunnet. I stedet ble det et unødvendig poengtap, sier BIL-trener Frank Bjortjønnli.

Anført av Mats Ola Bergslid var gjestene klart best i første omgang. Det var en fryd å se playmakeren leke håndball. Bergslid lyktes med alt - inkludert en tunnel (!) på vei i angrep etter å ha snappet ballen - og scoret syv mål de første 30 minuttene. Han bidro dermed sterkt til at stillingen til pause var 13-15.

BIL fikk bedre grep på han etter pause. Bergslid og BILs strekspiller Tommy Horn deler toppscorertittelen med ti scoringer hver. Benjamin Engelsnes scoret seks, Emil Lande Johnsen fem, Elling Jøraholmen to, og G16-vingene Bendik Hemmingsen og Gabriel Rødli scoret hvert sitt første seniormål.

Aller bakerst gjorde Kristoffer Bjørnvik mange gode redninger.

- Kristoffer var kjempegod i dag, roser Bjortjønnli.

God opphenting

Hele laget skal ha ros for opphentingen. Men periodevis ble det for mye "nå er det min tur til å skyte" fra BILs bakspillere, på bekostning av kollektiv bearbeidelse og vingspill. På plussiden noterer vi oss heftig satsing i ankomstfasen og flotte gjennombrudd spesielt av backene Engelsnes og Jøraholmen. De kom til mange sjanser, men det skortet på uttellingen. Det skyldes både mangel på "kyla" og presisjon i avslutningene. Med like tøff satsing framover i fortsettelsen og litt skjerping, kommer uttellingen garantert til å bli bedre.

- Kollektivt har vi fortsatt mye å ta tak i både offensivt og defensivt. Det var uvant å møte et 5-1-forsvarer. Uansett må det ha vært en herlig kamp for publikum, som vi håper kommer tilbake, sier BIL-trener Frank Bjortjønnli.

BIL starter med seks strake hjemmekamper, og tar i mot Rørvik lørdag 4. november.

Med tre poeng på to kamper ligger BIL på tredjeplass på 3. divisjonstabellen.

BILs lag (scoringer i parentes): Kristoffer Bjørnvik, Benjamin Engelsnes (6), Lars Grande, Martin Heimen, Bendik Hemmingsen (1), August Jacobsen (1), Gabriel Rødli (1), Karl Frode Sjøflot, Daniel Svendsen, Tommy Horn (10), Elling Jøraholmen (2), Emil Lande Johnsen (5), Arve Schjølberg.

PS: BIL oppdaterer årets hjemmekamper fortløpende med stillingen og målscorere direkte fra sekretariatet på appen "Min håndball".

Linda Saltnes og Barbro Saltermark oppdaterte kampen på appen "Min håndball". Foto: Jøran Horn

- Det er for å gi BIL-supportere som ikke er hjemme, og bortelagets fans muligheten til å følge sitt laget. Vi ønsker selvfølgelig at så mange som mulig kommer og støtter BIL i Brønnøyhallen, sier Viola Melstein i BIL-styret.

Sømnas damelag serieåpnet hjemme mot Steinkjer i dag, og reiser til Sandnessjøen i morgen. BIL starter med bortekamp mot Sømna onsdag 25. oktober.