Allerede 40 sekunder ut i serieåpningen lå ballen i nettet hos hjemmelaget, men de visste å svare for seg og rushet til redusering 50 sekunder, men gjestene lot seg overhodet ikke skremme og satte fart i ballen like etter scoringen til Sømna.

Sømna ledet

12 sekunder senere viste Sømna atter en gang muskler og stillingen var 2-1 bare halvannet minutt ut i første omgang. Julianne Moen satte fart i beina og scoret så de to neste.

Sømna ledet kampen, men det ble ikke langvarig. Et svakt forsvarspill og mange dårlige pasninger hos hjemmelaget, resulterte i at det ved pause blinket 12-17 på tavla. Hjemmelaget spilte en sterk førsteomgang og har mye å takke keeper Maja Jacobsen for. Hun stengte periodevis buret og reddet tre av fem straffer til stor jubel for hjemmepublikummet.

Straffebom

Andre omgang bar preg av et stresset lag med stadige feilpasninger som Steinkjer-laget dro nytte av. Flere straffebom fra Steinkjer gjorde hjemmelaget noe tryggere og da de satte sine straffer viste de gjestene hvordan det skulle gjøres. Med hele tre to-minuttere på hjemmelaget, ble gjestene for sterke.

- Vi har et ungt lag og vi har hatt stort fokus på fremoverspillet. Det var stor fart i denne kampen, begge veier og  det ble ekstra krevende i og med at vi bare hadde med to innbyttere. Dette bar også siste del av kampen preg av da vi rotet bort både scoringssjanser og pasningene våre, men vi er fornøyd med innsatsen. Sømna er et godt lag og ved neste kamp må vi nok være mer offensive, sier Anita Solbakken, trener for Steinkjer.

Pasningsrot

- For oss var nok første omgang best, men vi rotet for mye i pasningsspillet. Årsaken til det er nok både nerver og stress i spillet. Videre må vi nå bruke tid på samspill og forsvar. Her var det mange unødvendige feil i dagens kamp.  Vi har mange spillere som har gjort et comeback og mange av disse sto på scoringslisten. Keeper Maja storspilte og hadde flere flotte redninger. Med mer kamptrening skal vi bli bedre etter hvert, sier en optimistisk trener Simen Garaas.

Kampen endte 24-40.