BILs J14-lag vant både serien og sluttspillet på Helgeland, 12 strake kamper med en samlet målforskjell på 95-19.

Søndag reiser BIL-jentene til Mo i Rana for å spille om den gjeveste tittelen i Nordland - selveste kretsmesterskapet. Motstander på Sagbakken stadion er Grand Bodø som er det beste laget i Salten. Deres avdeling besto av ni lag som alle spilte 16 kamper og Grand endte opp med 15 seirer og ett tap.

Trener mye

BIL-laget vant også alle kampene som J13 i fjor. Trener Roger Haugen er full av lovord om spillerne sine.

- Sesongen har, som i fjor, vært veldig bra. Alle spillerne har tatt nye steg, både i kamp og trening. Med liten tropp på ni spillere har vi vært nødt til å få påfyll fra J12 og J13. Gjennom et godt samarbeid har flere spillere fått prøvd seg, og det er gøy, sier Haugen.Treningsiveren er stor.

- Vi har kjørt to-tre økter over en periode. Flere vil ha mer, og det er jo gøy å høre. Neste sesong har vi også så smått begynt å tenke på, og vi er usikker på om vi går på J15 eller om vi går rett til J16. Dette må vi snakke om litt sammen med jentene og klubben. Flere av jentene spiller også håndball, så god planlegging gjennom høst, vinter og vår må på plass for å legge til rette for alle. Enkelte spiller kun fotball, og vil da få muligheten sammen med J19 i vinter, sier Haugen.

Sømna tok sølvet

Sømna ILs J14 har også hatt en god sesong. De rødhvite kom lå på tredjeplass etter seriespillet med seks seirer og to tap. I sluttspillet vant Sømna-jentene tre av fire kamper og klatret opp til andreplass. Totalt ble det ni seirer, tre tap og 65-34 i målforskjell. Trener Thomas Baustad er imponert over jentenes innsats.

- Vi er kjempefornøyd med sesongen. J14-laget ble det best plasserte Sømna-laget. Det er veldig sterkt med tanke på at vi bare har fire J14-spillere. Resten er fra J13 og J12, sier Baustad.

I likhet med BIL er treningsiveren stor også hos Sømna-jentene.

- Alle spiller håndball i tillegg og mange er også med på friidrett. Så det er en veldig treningsvillig gjeng. Hvilken årsklasse vi skal stille lag i til neste år er foreløpig usikkert, sier Baustad.

Sømna J14, bak fra venstre: Solveig Bjøru, Karoline Øien, Sara Slåttøy, Tirill Graven, Oda Baustad, Iselin Evensen, Karna Ovesen og Martine Øien. Foran fra venstre: Hanne Einvik, Johanne Arnøy, Thea Nygård, Anne-Li Sand, Martine Evensen, Kaya Jarmund og Emma Baustad. Foto: Norma Moen

- Det er kjempegøy at BIL og Sømna er de to beste lagene på Helgeland, mener BIL-trener Haugen.

Årets første elleverkamp

Nå gjenstår én kamp for BIL. J14-serien på Helgeland ble spilt ni mot ni og syv mot syv i enkelte kamper, ettersom klubbene ikke klarte å mønstre ellever-lag. I Salten-avdelingen har det vært spilt elleve mot elleve. Det blir det også i kretsfinalen.

- Vi gleder oss til å spille KM-finale, som vi ser på som en bonuskamp. Jentene er klare til å spille sin livs kamp mot Grand, som nok favoritter. Det er klart utfordrende at årets første 11-er kamp er KM-finalen, men vi skal prøve å bite godt fra oss, sier Roger Haugen.

Han og jentene får lykkeønskninger fra Sømna.

- Vi håper at BIL vinner og ønsker dem lykke til i finalen, sier Thomas Baustad.