Thomas Klaussen og lagkameratene kunne juble for opprykk til 2. divisjon lørdag. Det ble klart etter at MFK banket Oppsal 6-0 hjemme på Melløs foran 800 tilskuere, samtidig som nærmeste rival Ørn-Horten tapte sin kamp. To serierunder før slutt har Moss åtte poengs ledelse i 3. divison avdeling 1 og dermed seriegullet i lomma.

- Det er en utrolig deilig følelse. Jeg har brukt så lang tid på å ha suksess med Moss, når det endelig skjer så er det sinnsykt verdt det, sier vegaværingen.

Lagkaptein og toppscorer

Kaptein Klaussen scoret to mål og øker stadig sin scoringsrekord i MFK. Årets uttelling er kommet opp i 15 mål. Han debuterte med scoring da Moss var i 1. divisjon og er inne i sin niende sesong.

- Jeg skal i kontraktsforhandlinger om ikke så lenge, men blir fort å se i gult og sort til neste år også, sier vegaværingen.

I disse dager er det 30 år siden Nils Arne Eggen førte Moss til klubbens første seriegull, og 29 år siden Real Madrid gjestet Melløs stadion i Europacupen.

I årene som fulgte spilte Moss i de to øverste divisjonene. Det er 20 år siden laget rykket opp sist. Da til øverste nivå i 1997. Etter det har klubben opplevd tre nedrykk. I 2002 til 1. divisjon, i 2010 til 2. divisjon og i fjor til 3. divisjon.

Dramatisk avslutning for Lyn

I 3. divisjon avdeling 2 sikret Lyn, som har brønnøyværingene Joakim Pedersen Strand i forsvarsrekka og Rolf-Magne Walstad som sportslig leder, en meget viktig seier da Lillehammer scoret selvmål ett minutt før slutt på Bislett lørdag. 3-2-seieren gjør at Oslo-klubben stadig topper tabellen. Nå seks poeng foran Eidsvold Turn. Stabæk 2 på tredjeplass kommer opp fire poeng bak med seier mandag.

Lyn står imidlertid i fare for å miste tre poeng. Grunnen til det er bruk av en spiller som skulle sonet karantene for gule kort.

Ifølge Nettavisen var det i Lyns kamp mot Ready på Bislett 17. september at Oskar Hansen var på banen for hjemmelaget uten at han var spillerberettiget.

Hansen skulle egentlig stått over kampen med karantene, ettersom han hadde pådratt seg tre gule kort. To av kortene pådro han seg som Lyn-spiller. Det første hadde han med seg fra Follo da han signerte for Oslo-klubben i sommer.

Sterk presedens i slike saker

Lyn vant kampen mot Ready 3-2, men risikerer altså nå å miste de tre poengene. Det er konsekvensen i lignende saker. Henning Berg og Pål Arne Johansen opplevde å tape kvaliken til Champions League mot Ronny Deilas Celtic i 2014.

Norges U21-landslag ble også straffet da Kristoffer Ajer tidligere i år spilte mot Kosovo. Ajer skulle egentlig ha stått over med karantene, men spilte hele kampen da Norge vant 5-0. UEFA omgjorde resultatet til 3-0-seier til Kosovo.

BILs A-lag mistet poenget de tok borte mot Grane i 2014, da hjemmelaget protesterte på at målscorer Christian Haugen ikke var spilleberettiget. BIL ble også fradømt fire poeng etter å ha brukt Kai A. Karlsen og Peder Arnt Holand i to kamper uten at overgangene fra Sømna var registrert i 2004.  Duoen var dermed ikke spilleberettiget.

Ifølge Norges Fotballforbund er saken om Lyn-spilleren under behandling.

- Vi bekrefter å ha mottatt en protest på Lyns kamp mot Ready angående en ikke-spillerberettiget spiller og har bedt Lyn om en redegjørelse, forteller kommunikasjonsrådgiver i NFF, Christer Madsen, til Nettavisen.

- Hva som skjer videre blir avgjort av doms- og sanksjonsutvalget. Utover det vil vi ikke spekulere i eventuell straff, forklarer Madsen.Lyn på sin side henviser til at de har sendt en redegjørelse til forbundet.

- Vi har ikke noen kommentar akkurat nå. Saken er til behandling, sier styreleder Petter Sætherbakken til Nettavisen.

Uansett utfall av saken har Lyn skjebnen i egne bein. Fradømmes de seieren mot Ready, leder klubben fortsatt serien med to kamper igjen og spille, borte mot Frigg og hjemme mot Korsvoll.