BILs herrelag er første lokale lag som tar fatt på den nye håndballsesongen. Blåtrøyene tar imot Bjugn til seriestart i 3. divisjon avdeling 2 søndag.

- Vi er ni seniorer per nå, og har flere å gå på. I tillegg kommer fire-fem G16-spillere til å være med når de ikke har kamp selv, sier Frank Bjørtønnli. Han har tatt over som hovedtrener etter Geir Arne Sandøy. I trenerteamet har han med seg Stian Tjosaas og Karl Frode Sjøflot. Sistnevnte skal også spille.

- Enorm skuddstyrke

BIL har fått to nye spillere.

- Benjamin Engelsnes er tilbake fra Bodø og spill for BHKs G18-lag. Der har han utviklet seg veldig. Det smeller skikkelig når han fyrer av. Vi har i det hele tatt enorm skuddstyrke i laget. August Jacobsen som kommer fra Sømna er også en tøff spiller. Sandnessjøværingene som var med i fjor spiller nå i SIL som har rykket opp til vår avdeling, sier Bjortønnli.

Han forventer seier i seriepremieren.

- Hvis ikke Bjugn har forsterket veldig fra vi møtte dem sist, bør vi absolutt vinne, sier han.

BIL vant 32-26 hjemme i mars. Da kjempet begge lagene mot nedrykk. BIL slo også tabelljumbo Flå i innspurten, og kapret dermed den siste sikre plassen. Bjugn endte under nedrykksstreken, men ble tilbudt å fortsette da et lag ikke ønsket opprykk fra 4. divisjon.

På 20 kamper ble det tre seier, én uavgjort og 16 tap for BIL i fjor.

- Målet er å gjøre det bedre i år. Vi skal først og fremst å ha det artig, og det er artig vinne. Treningene begynte i august og tonen har vært veldig positiv, sier Bjortjønnli.

Seks strake hjemmekamper

BIL starter med seks strake hjemmekamper; Bjugn (8. okt), Kolvereid (14. okt), Rørvik (4. nov), NTNUI 2 og NTNUI 3 helgen 11. og 12. november og Steinkjer (26. nov). Avdelingen består av 12 lag. Foruten de nevnte er det Sandnessjøen, Lånke, Ørland, Skogn 2 og Strindheim Elite 2.

Det er spilt fem kamper allerede. Strindheim 2 og NTNUI 2 har vunnet to kamper hver og Steinkjer én.

Damestart neste helg

Sømna og BILs damelag spiller i 4. divisjon avdeling 4. Sømna starter hjemme mot Steinkjer neste lørdag og reiser til Sandnessjøen dagen etter. BILs første kamp er borte mot Sømna onsdag 25. oktober. BIL vant den spennende generalprøven 20-18 for to uker siden. De fem øvrige lagene i avdelingen er Rana, Sandnessjøen, Kolvereid, Rørvik og Skogn.