Yngvar Hansen vant årets midnattsritt i Sømna på tiden 2.11.59.  Dermed har han naturligvis løyperekorden i den nye løypa med start og mål på Berg.

Det er fjerde gang Mosjøen-syklisten Hansen vinner rittet. Han vant også Midnattsrittet i årene 2011, 2012 og 2013. Totalt hadde årets ritt 73 deltakere. I fjor deltok drøyt 60 syklister.

Ny løype

Det ble konkurrert kun i en klasse med tidtaking, og deltakerne skulle sykle en runde rundt Rørmarka før de satte kursen mot Skillevika. Der returnerte de mot Berg og måtte sykle to runder rundt Dalbotn før de kunne passere mållinjen etter 88 kilometer. I denne klassen var det påmeldt hele 21 ryttere. I trimklasse kort var det 40 påmeldte, mens det i trimklasse lang var 12 påmeldte.

Gikk tidlig i brudd

Yngvar Hansen gikk tidlig i brudd, men fikk sterk konkurranse av den unge syklisten Erlend Vikestad. Ved første passering på Berg etter en runde rundt Dalbotn hadde Hansen og Vikestad en solid ledelse på resten av feltet. Erlend Vikestads bror, Vidar Vikestad måtte bryte etter en punktering i Skillevika, men syklet i mål uten tidtaking. Vidar Vikestad vant rittet i 2014 og 2016.

- Jeg måtte bryte rittet da jeg punkterte og ikke hadde med bytte. Dette løpet er heldigvis ikke det verste rittet å bryte, men det var kjedelig uansett. Jeg lå i første pulje og følte at jeg hadde god kontroll over det hele og gode sjanser til en seier, men slik gikk det ikke, sier en smilende Vikestad, som sykler for sykkelklubben Sverre i Levanger. Hans bror Erlend sykler for Gaular sykkelklubb.

Yngvar Hansen hadde kontroll hele veien. Da de kom til første passering var det tett løp, men i Dalbotn rykket Hansen fra og kom i mål 8 minutter og 47 sekunder foran nummer to, som var Øyvind Persvik fra Trondheim. På tredjeplass kom Werner Pedersen på tiden 2.20.21.

- Jeg er svært fornøyd med løpet. Før start så det mørkt ut, men da løpet startet viste værgudene seg fra en bedre side og løpet gikk lett. Rittet var helt greit, men litt for flatt for min del. Jeg må rose arrangørene for et kjempefint ritt. Jeg har sjelden opplevd så god stemning i et turritt og publikum var med hele veien. Slikt liker vi, sier Øyvind Persvik.

Sist i mål kom denne gangen den eneste kvinnelige rytteren i turrittet, Ann Helen Vedal Westerberg. Et sprekt gjennomført løp av damen, som til tross for å være sist syklet smilende over målstreken.

Hele familien på tur

I familien til Yngvar Hansen var alle med i rittet. Mor, Marit Solhaug, syklet trimløypa med datteren Regine (10). Sønnen Martin (14) syklet også men da uten tidtaking. Far Yngvar vant det hele i sin klasse. Martin Solhaug vant sin klasse, som var uten tidtakning.

- Det var egentlig litt flaks som gjorde at jeg vant i dag. Jeg har ikke trent før dette rittet og tar det som en god treningsøkt før neste ritt. Tiden er bra nok, men jeg innrømmer at det var tungt. Å sykle så lenge alene er tungt, men jeg er fornøyd med å ha syklet i rundt 40km/t i snitt. Det er alltid artig å komme til Sømna og rittene der og den nye trassen var helt grei, sier en fornøyd Yngvar Hansen.

Første året med ny trasé

Tidligere år har Midnattsrittet startet i Vik, men ble i år flyttet til Berg.

- Vi hadde noen utfordringer trafikkmessig med å gjennomføre starten i Vik. Det var mange avkjørsler i startområdet og en midtrabatt som vanskeliggjorde løpet og derfor valgte vi å flytte det til Berg. Strekningen ved skolen er mer oversiktelig og forenkler en del for oss arrangørene, sier leder i Sømna sykkelklubb, som vil benytte anledningen til å takke alle som stilte opp i forbindelse med sykkelrittet.

– De har gjort en kjempejobb, og av erfaring vet vi at slikt tar tid. Speaker Tor Mathisen gjorde en fremragende jobb, avlutter Abrahamsen.

Mens publikum ventet på passeringer og målgang, var det i år muligheter til både kaffe, kaker og vafler. Dette var det Sømna Sanitetsforening som sto for, og de forteller at inntekten av dette går til ny gapahuk ved skihytta i Kvervet.