Marian Wærstad Grude fra Sømna vant NM par for damer sammen med Ingunn Uran fra Oslo. De hadde aldri møtt hverandre før og ble koblet av Marians datter.

- Jeg trengte en makker, Liv Marit kjente Ingunn og foreslo henne. Jeg sendte systemet på mail i forkant. Vi gikk veldig godt i hop og forsto hverandre, sier den nybakte norgesmesteren på telefon fra Drammen.

50 damepar kjempet om NM-tittelen i to dager.

- Vi lå på andreplass etter onsdagens spilling, og fikk en god start torsdag. Vi tok ledelsen midtveis og vant til slutt med 40 poeng som er god margin, forteller Grude.

Liv Marit har også sikret seg NM-medalje denne uken. Hun fikk bronse i monradturneringen for lag sammen med en makker fra Oslo og et par fra Østerrike.

Marians ektemann Gunnleiv og sønnen Tor Eivind, som er flerfoldig norgesmester og var på det norske laget som ble verdensmester for U25-lag i 2014, er også med i NM.

- Jeg skal spille mix lag-turneringen sammen med Tor Eivind. Vi vant NM sammen for tre år siden og gleder oss til å spille sammen igjen i morgen, sier hun.

Marian har også tatt bronse for mix lag sammen med Liv Marit.

Brønnøyværingene Tor Arne Reppen, Stig Kvalø og Ketil Olsen og Odd-Halvor Schjølberg fra Vega deltar også på Norsk bridgefestival i Drammen, som fortsetter til og med søndag.