Stålkameratene kommer til Brønnøysund når BILs A-lag spiller sin første høstkamp i 4. divisjon HeSa lørdag.

Ranværingene ligger på andreplass med 26 poeng, ett bak serieleder Bodø/Glimt 2. BIL innehar femteplassen med 18 poeng, med én kamp mer spilt enn toppduoen.

De blåhvite avsluttet vårsesongen meget sterkt med fem seirer på de siste seks kampene. Trener Alexander Ediassen belager seg på en tøffere andre halvdel av sesongen, ettersom han har mistet flere spillere - og kommer til å miste flere utover høsten.

- Henning Borgen Gladsø, Steffen Strøm, Fredrik Salhus og Fredrik Dahle Moe er ikke med videre. Tobias Lund Korsgaten og Espen Øverås reiser etter denne kampen, men fortsetter i BIL og hentes til kampene i høstsesongen så fremt det lar seg gjøre, forteller Ediassen.

Ny keeper

BIL stiller med en rutinert debutant mellom stengene mot Stål. Både Tommy Horn og Brayn Musoni er bortreist i helgen. Dermed er det klart for Andreas Maximus Pettersen Dahles debut i BIL-drakta.

- Han er 36 år og har spilt 3. divisjon både for moderklubben Mosjøen og Meløy. Han har flyttet til Brønnøysund og trent med oss i flere perioder før overgangen ble klar i år. Han har imidlertid ikke fått trent i det siste. Andreas er en veldig positiv og rutinert kar som det blir viktig å få med videre, sier Ediassen.

Han må hankes med flere forfall til første høstkamp.

- Andreas Blomstervik Hansten, Jey Kongram Jørgensen, Suhaib Medi Samatar, som alle spilte mye i vårsesongen, er heller er ikke tilgjengelig til Stål-kampen, forteller han.

Fyller på med junior- og guttespillere

Det åpner sjansen for andre.

- Vi fyller på med junior- og guttespillere i troppen. Så det det blir en veldig ung tropp. Eskil Svartis skal starte sin første seriekamp på A-laget. Han debuterte med innhopp i fjor høst og spilte fra start i cupkampen borte mot Stål i april, forteller Ediassen

Han har plukket ut denne startelleveren i en 4-3-3-formasjon:

Andreas Dahle - Isak Helstad Amundsen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Abdi Mustaf - Eskil Svartis, Adrian Sandvik, Jørgen Sebaster Rodal - Espen Øverås, Joakim Stormo Halsen og August Kildal.

Benken: Ørjan Valan Haugen, Fredrik Eide,Tom Eskil Storjord og Benjamin Martinsen.

Ediassen er klar for en utfordrende høståpning.

- Stål jakter opprykk og har forsterket laget, så det blir antakelig en tøff kamp. Men vi vi gleder oss og går utpå for å styre kampen på hjemmebanne. Stål har alt presset på seg. Vi var fullt på høyde med dem i begge bortekampene, selv om vi tapte 2-0 i cupen og 2-4 i serien. Da sto det 0-0 og 2-2 et kvarter før slutt, sier BIL-treneren.

To spillere inn

Han får inn to spillere i løpet av høsten.

- Sigurd Elvebakk Herrera (25) gjør comeback og er klar til neste hjemmekamp mot Junkeren 2 søndag 26. august. Og så har vi hatt kontakt med politistudent Oliver Undwin fra Oslo. Han er 23 år og har spilt på Ready i 3. divisjon de siste sesongene og har en fortid på G19 og B-laget til Lyn, forteller Alexander Ediassen

Bindal starter søndag

Neste lokale seniorlag ut er Bindal som tar i mot Kvam i 6. divisjon avd. 1 Trøndelag lørdag. Bindalingene ligger på syvende og nest sisteplass med seks poeng på ti kamper. Kvam på plasssen foran har ni poeng etter syv spilte kamper.

BILs damelag ligger på femteplass av seks lag i 2. divisjon Nordland, og starter høstsesong neste søndag hjemme mot tabelljumbo Gruben. Deretter gjenstår kun bortekampen mot Innstranden 1 fredag 25. august i serien. De to beste lagene går til sluttspill mot de to beste i Hålogaland. BIL og de resterende tre lagene møtes i en enkel eller dobbel serie utover høsten. Bortekampen mot Gruben endte 3-3 i mai.

Etter vårsesongen i 6. divisjon Helgeland ligger Vega på fjerdeplass og Sømna på femteplass, to poeng bak med én kamp mer spilt.

Vega starter høstsesongen med bortekamp mot Sandnessjøen 2 neste søndag, mens Sømna får besøk av Mosjøen 2 dagen etter.

Lørdag 26. august er det klart for lokaloppgjør mellom Vega og Sømna på Gladstad. Første møte endte 1-1 på Sømna stadion 16. mai.