Bindal Fotballklubb snudde og vant 6. divisjonsoppgjøret borte mot Beitstad 2-1 Kristi himmelfartsdag. Ivar-Andre Johansen og Åsmud Fuglstad scoret målene.

- Jeg skjøt mellom beina på keeper, sier høyreving Johansen.

God følelse

Han scoret altså det første målet og la opp til vinnermålet.

- Det føltes veldig godt å vinne, sier 19-åringen, som er i ferd med å gjøre ferdig påbygningsåret, etter å ha gått akvakulturlinjen på Val.

Bindal startet kampen klart best.

- Den første halvtimen var det bare ett lag på banen og vi hadde flere store sjanser, sier venstreving Alfon Slotvik. Brønnøyværingen går styrmannsskolen i Rørvik og spiller både for Bindals A-lag og Bindal trim i bygdeserien.

Tverrliggerskudd vekket hjemmelaget

Slotvik kom nærmest uttelling med et skudd i tverrligger. Det ble tydeligvis en vekker for Beitstad.

- Etter det tok de mer og mer over og fikk ett mål. Så ble det litt fram og tilbake, før vi i slutten av første omgang presset høyt og provorserte fram en feil hos dem. Det gjorde at høyrekanten vår, Ivar-Andre Johansen, kom alene igjennom og utlignet til 1-1, forteller 21-åringen.

Ifølge rapportene hadde hjemmelaget ballen mye i andre omgang, men klarte ikke å skape allverden. Det førte til frustrasjon. Bindal lå kompakt, jaktet kontringsmuligheter, grep dem begjærlig og scoret til slutt. Åsmund Fuglstad ble altså matchvinner. Da kokte det over for en av Beitstad-spillerne.

- Det var masse kjefting fra Betistad på dommern, og kortene kom etterhvert. Åsmund Fuglstad satt ballen hardt nede i nærmeste, etter bra forspill av Ivar-Andre og Alexander Dagslott. Etter målet ble de enda surere og det endte med ett rødt kort. Da la vi oss bakpå og det siste kvarteret. Beitstad hadde en del farligheter, men et godt forsvar og en bra keeper sto i veien for det som kom, sier Alfon Slotvik.

To seirer og femteplass

Dette var Bindals andre seier i comebacksesongen for A-laget. I tillegg har det blitt fire tap. Det gir seks poeng på like mange kamper, og femteplass av åtte lag. Namdalseid har vunnet fem strake kamper og topper tabellen med 15 poeng.

Torsdag 1. juni har Bindal bortekamp mot tabelljumbo Kolvereid 2.

I 4. divisjon HeSa reiser BILs A-lag til Åga, og Vega har bortekamp mot Lurøy i 6. div. Helgeland lørdag. Neste kamp for Sømna er hjemme mot ranalaget Silkefot 10. juni. BILs damelag tar imot serieleder i 2. divisjon Nordland Grand nå på lørdag.