BIL var klart best i første omgang og ledet 2-0, etter scoringer av Henning Borgen Gladsø og Isak Helstad Amundsen, og gikk opp til 3-1 for pause, da Helstad Amundsen ble tomålsscorer fra straffemerket. Så BIL-trener Alexander Ediassen var skuffet etter kampen.

BIL-trener Alexander Ediassen (t.v.) og SILs spillende trener Stian Theting. Foto: Simon Aldra

- Det er lenge siden vi har slått SIL. Vi gjorde en veldig god førsteomgang og hadde en alle tiders sjanse i dag. Vi hadde også et stangskudd i første omgang. Derfor er jeg skuffet over at vi ikke klarte å slå dem, sier Ediassen.

Isak Helstad Amundsen scoret sikkert fra straffemerket. Foto: Simon Aldra

Spillende SIL-trener Stian Theting er fornøyd med å ha kommet tilbake i kampen, og at de reiser hjem med poeng. Men langt fra fornøyd med prestasjonen.

- Vi kom oss i andre omgang, og hadde to store sjanser til å sette 4-3. Men har vi langt igjen til der vi må være for å kunne kjempe i toppen, som er målet, sier Theting. Han og resten av laget hadde støtte av et 20-talls sandnessjøværinger som tok båtturen til Brønnøysund sammen med laget i det nydelige vårværet. Totalt var det rundt 100 tilskuere på kunstgressbanen.

BIL hadde også to store sjanser i løpet av de ti siste minuttene til å sette inn vinnermålet i et lokaloppgjør som produserte seks mål og levde opp til forventningene om mye dramatikk og spenning til siste slutt. Espen Øverås kom alene igjennom, men skjøt rett på keeper. To minutter før slutt fikk BIL frispark på spissen av 16-meteren. Tobias Lund Korsgatens glimrende venstrefot sendte ballen mot bakstanga, men Henning Borgen Gladsøs heading gikk like over.

Så nært var Henning Borgen Gladsø å bli matchvinner. Foto: Simon Aldra

Forbannet BIL-keeper

BIL-keeper og kaptein Tommy Horn ble liggende etter en luftduell i forkant av SILs 3-3 mål. Dommeren lot spillet gå og Daniel Anfindsen headet ballen i tomt mål. En meget oppbrakt Horn er klar på at skulle hatt frispark.

- Jeg ble helt klart hindret, og sist jeg sjekket er det frispark, spesielt når en keeper blir tatt inne i femmeteren, sier Horn.

Tommy Horn ble liggende etter duellen i forkant av SILs 3-3-scoring.

Dommer Frans Oskar Myrvang fra Gruben IL er av en helt annen oppfatning.

- Keeper mister ballen, og det var ikke frispark. Det var også assistentdommer enig i da vi diskuterte situasjonen etter kampen, sier Myrvang.

Daniel Anfindsen jubler for 3-3. Foto: Simon Aldra

SILs 3-2-mål så mistenklelig ut som offside, da Espen Øhlen kom alene med keeper etter et skudd via forsvarsbein.

- Det var vi aldri i tvil om var en korrekt scoring, sier Myrvang.

Espen Øhlen var i mistenkelig offiside-posisjon da han satte inn SILs 3-2-redusering. Men en godt plassert assistentdommer godkjente målet. Foto: Simon Aldra

Samarbeidet mellom Myrvang og assistentdommer John Ivar Hallaraune, som er fra Sømna og representerer Åga IL nå, gjorde at BIL fikk straffespark. Hallaraune var ikke tvil og påkalte Myrvangs oppmerksomhet med flagget, etter at Henning Borgen Gladsø gikk ned etter en duell i feltet. Og etter en kort diskusjon blåste Myrvang og pekte på straffemerket.

Femte- og sjetteplass

Resultatet gjør at BIL fortsatt ligger på femteplass med seks poeng på fem kamper, mens SIL ligger på plassen bak med fem poeng etter fire kamper. Dette er før resten av kampene denne helgen. Neste lørdag har BIL bortekamp mot Åga.

BAnett overførte kampen live på video-stream, kombinert med tekstoppdatering.

Tekniske utfordringer gjorde at livesendingen og -dekningen kom sent i gang og falt ut på slutten.

5 min: 1-0 Henning Borgen Gladsø

11 min: SIL-bytte Martin Dimov må ut med skade

17 min: Farlig SIL-corner.

26 min: 2-0 Isak Helstad Amundsen

27 min: Enorm sjanse til SIL. Espen Øhlen skyter over fra 5 meter.

BILs lag: (4-2-3-1): Tommy Horn – Isak Helstad Amundsen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten – Fredrik Salhus, Jørgen Sebaster Rodal – Adrian Sandvik, Espen Øverås, August Einvik Kildal – Henning Borgen Gladsø. På benken: Brayn Musoni, Abdi Mustaf, Fredrik Dahle Moe, Andreas Hovemoen Solli, Jay Porntep Kongram Jørgensen og Christoffer Bandele Karlsen.

31 min: Kjempesjanse til BIL. Espen Øverås går ned til linja på venstre kanten. Innlegget går over keeper og i bakstanga. Returen faller ned til Augst Eninvik Kildal som skyter fra seks meter keeper, redder.

34 min: Ny Kildal-avslutning fra 18 meter etter fint BIL-spill. En meter utenfor.

36 min: 2-1. SIL straffer BIL for et balltap på egen halvdel. Stian Theting får balllen, går inn i 16-meteren og skyter i Tommy Horns lengste hjørne.

39 min: Straffe til BIL. Henning Borgen Gladsø går ned etter en duell med keeper i feltet. Assistentdommer John Ivar Hallaraune vinker. Dommer Frans Oscar Myrvang løper bort og snakker med ham, og bestemmer seg for å dømme straffe.

40 min: 3-1. Isak Helstad Amundsen scorer sikkert. Midtbanespilleren revansjerer dermed straffebommen like før pause i hjemmekampen mot SIL i fjor.

43 min: Ny farilg SIL-corner

PAUSE 3-1

2. omgang er i gang.

Keeperbytte på SIL. Sivert Edvardsen ut Jonas Sjøvold inn.

48 min: Lurt skudd fra SILs Sander Leirvik like utenfor.

49 min: Frispark til SIL og gult kort til BILs Adrian Sandvik

51: min: 3-2 Espen Øhlen. SIL tar frisparket fra skrått hold ved sidelinjen kort, skuddet går via forsvarsbein til Øhlen som scorer fra kort hold. Ser mistenkelig offside ut. Men en godt plassert assistentdommer Hallaraune godjenner målet.

61 min: SILs tredje bytte. Sander Leirvik ut Håvard Pettersen inn.

BIL styrer spillet.

65 min: BIL-bytte: Andreas Hovemoen Solli inn for Espen Øverås.

67 min: Farlig BIL-corner

70 min: 3-3. Innlegg fra venstre, BIL-keeper Tommy Horn ble liggende etter duellen, dommeren lar spillet fortsette, og Daniel Anfindsen header ballen i tomt må.

73 min: Gult kort til Daniel Anfindsen

74 min: SIL farlig frampå med innlegg fra venstre. Tommy Horn snapper innlegget med et tigersprang.

80 min: Farlg BIL-corner. Espen Øverås skyter fra 16 meter Henning Borgen Gladsø faller når han skal styre ballen mot mål.

82 min: Espen Øverås alene igjennom. Skuddet går rett på en utrusende keeper.

86 min: Gult kort til Henning Borgen Gladsø. Dro ned en SIL-spiller.

87 min: Farlig SIL-innlegg

89 min: Det er lagt til tre minutter.

90 min: SIL skudd like utenfor.

92 min: Frispark til SIL på 19 meter. Stian Theting rett i muren. Broder Vegard får returen. Offside.

93 min: Frispark til BIL på spissen av 16 meteren. Tobias Lund Korsgaten legger flott inn på bakstanga, men ballen går ut.