16. mai-kampen mellom naboene endte 1-1 på Sømna stadion i går kveld.

Tam start

Etter en veldig tam start, uten at en eneste avslutning hadde retning mellom stengene, ble det mer futt i sakene de siste 20 minuttene av første omgang. Sømnas høyrekant Benjamin Bratland ble stukket igjennom, men gjestenes keeeper, Benjamin Hansen Lien, var fint ute og snappet ballen.

Så slo spillende Vega-trener Jon Wika et glimrende innlegg til Kenneth Løbeck i god posisjon, men headingen ble ødelagt av den lave kveldssola som badet stadion og et 60-tallls tilskuere.

Vega-spiss Frode Bang ble også sendt igjennom, men en våken Martin Larsen i Sømna-målet fikk avklart til corner. Spillende Sømna-trener Simen Garaas var nærmest scoring før pause. Han fikk ballen i beina på syv meters hold etter at Hansen Lien mistet et cornerinnlegg. Garaas dro seg forbi duellen, men skuddet smalt stanga ut.

To mål på syv minutter

Hjemmelaget hadde en tildels kraftig - og varm - medvind i ryggen de første 45. Vinden løyet etter pause. Tre minutter etter at Tommy Horn hadde blåst i gang andre omgang, ga Filimon Tamerat Hadgu Sømna ledelsen 1-0. Eritreeren forvaltet Magnus Bjørus fine gjennombruddspasning på best mulig måte og kippet over keeper da han kom alene igjennom.

Syv minutter senere utlignet Vega-kaptein Kim Roger Fredriksen etter corner. Gjestene fikk bedre tak på banespillet i andre omgang, men kom ikke til skikkelige avslutninger. Det var mer sting i Sømnas angrep. Magnus Bjøru og Eskil Melstein var begge frampå med langskudd i sluttminuttene, men det endte altså med poengdeling i Vik.

Sømna vant kort-statistikken 4-1 i en fairspilt kamp som utartet litt på slutten med tre gule kort. Daniel Melstein fikk kampens desidert klareste da han regelrett sparket ned Frode Bang, etter å ha blitt passert. Dommer Horn gjorde helt rett i å nøye seg med solfargen.

Ingen av lagene er fornøyd med poengdeling.

- Vi kom for å vinne, så vi er misfornøyd. Etter en svak første omgang presset vi høyere i andre og fikk etablert spillet vårt. Men vi skapte alt for lite. På bakgrunn av det er det for såvidt greit at det ble uavgjort. Men vi har mye mer å gå på, sier Jon Wika. Han utgjør årets spillende trenerteam sammen med Pål Lorentsen, som ikke var med i går kveld.

- Skyt i mål!

Sømnas spillende trener ergrer seg over stangskuddet. Oppmann Steinar Solli, som har vært med i fotballen bokstavelg talt i en mannsalder, hadde følgende enkle råd til sin protesjé.

- Du må skyte i mål!

- Jeg gjorde alt rett og holdt skuddet inne, men så ikke på målet da jeg avsluttet, forklarer Garaas.

Han syns Sømna ga fra seg en gyllen sjanse til å få has på naboen, for første gang på lenge.

- Jeg mener vi slår Vega i ni av ti kamper som den i kveld. Men vi ga i fra oss initiativet etter at vi scoret. De har mye mer rutine i laget, mens vi har mange unggutter og et stort forbedringspotensial, sier Simen Garaas.

Vega har fire poeng på to kamper og ligger på andreplass i 6. divisjon Helgeland, bak Hemnes som har syv poeg etter tre kamper. Dette var Sømnas første poeng på tre kamper. Ett poeng betyr syvende og sisteplass.

Søndag har Sømna bortekamp mot Sandnessjøen 2. Vegas neste kamp er borte mot Lurøy neste lørdag.

I 4. divisjon HeSa tar BIL imot erkerival Sandnessjøen lørdag. Først ut på kunstgresset lørdag er BILs damelag mot Innstranden. Bindal har også hjemmekamp i 6. divisjon Trøndelag avd. 1 samme dag, mot Egge.