Pål Arne Johansen har tiltrådt som landslagstrener for G18. I slutten av måneden skal han lede laget i firenasjonersturneringen Federations Cup i Latvia.

Mor fra Brønnøysund

I sin første tropp har Johansen fra Nordhus har tatt ut Christian Dahle Borchgrevink (17). Vålerenga-spilleren er sønn til Maria Dahle, som er født og oppvokst i Brønnøysund, og barnebarnet til Eva og Njål Dahle.

– Du kunne ikke dy deg når du fikk sjansen til å ta ut en «brønnøyværing»?

– Jeg må jo gi dere litt lokalt riksstoff å skrive om, sier Johansen.

– Neida. Jeg har vært Norge rundt og besøkt nesten 40 klubber før uttaket. Christian har hatt en veldig fin oppkjøring nå med masse matching mot både topp nasjonal og internasjonal seniormotstand, så han både fortjener uttaket og er klar for det som venter, sier Norges nye G18-landslagstrener.

17-åringen vet hvordan det er å spille med flagget på brystet, etter 22 kamper på G15- og G16-landslaget og tre scoringer for Norge.

Lynkarriere i Vålerenga

I januar debuterte junioren på VIFs A-lag og i sesongoppkjøringen har han fått stor tillit av Ronny Deila. Han spilte sin første hele kamp mot det russiske Europa League-laget Zenit St. Petersburg på La Manga for knapt to måneder siden. Høyrebacken fikk skryt for innsatsen og ble intervjuet på VIF-Fotball.no etter kampen.

I intervjuet sier han at målet er plass i A-stallen og proffkontrakt.

– Den skrives under i morgen, sier Christian til BAnett tirsdag ettermiddag.

Neste mål er å debutere i Tippeligaen.

– Jeg har spilt i alle treningskampene til nå, unntatt én, og synes det har gått bra. Det handler om å ta vare på sjansen når man får den, og nå begynner det å dra seg til, sier han.

Vålerenga tar imot Viking til serieåpning på Ullevaal mandag 3. april.

I Latvia skal Christian & Co. på G18-landslaget møte vertene, Ukraina og Makedonia i perioden 24.-27. mars.

Pål Arne Johansen skal også etter hvert ta over G19-landslaget. Brønnøyværingens makker fra tiden i Hønefoss BK, Leif Gunnar Smerud, trener Norges U21-landslag.

Pål Arne Johansen er i gang som trener for G18-landslaget. Foto: Christer Madsen, NFF