BILs håndballdamer spilte en av sine beste kamper, men Rana stakk av med seieren da lagene møttes i Brønnøyhallen søndag ettermiddag.

Det var et heltent BIL-lag som gikk på banen søndag. Nederlaget mot Sandnessjøen lørdag så ut til å være glemt, og hadde kanskje gitt spillerne blod på tann. Et svært mye bedre BIL-lag måtte likevel se seg slått av et mer rutinert Rana-lag, og kampen endte 20-26.

Tekniske feil

Tempoet var svært høyt allerede fra start, men bortelaget straffet BIL-damene ved hver teknisk feil de gjorde. Det var lenge to jevngode lag på banen, men Rana har mer rutine. Langskytterne ble spilt opp, og satte ballen i mål stort sett gang på gang. BILs målvakter har en god dag på jobben, men kunne fått mer hjelp av forsvaret sitt ettersom langskytterne stadig fikk skyte urørt fra ni meter. Et kvarter ut i kampen rykket Rana og lå lenge fire mål foran. Lagene gikk til pause på stillingen 8-15.

Lovende

BIL gjorde tidvis en knallgod kamp, men sliter fortsatt med for mange feilpasninger og dårlige mottak. Feil til tross, BIL-damene kjempet seg tilbake i forsvar hver gang og stillingen hadde nok sett noe annerledes ut hadde Rana satt alle kontringene sine. Hjemmelaget kjempet tøft i duellene, og spilte hverandre mye bedre enn tidligere. Fortsetter BIL-damene slik, så ser resten av sesongen lovende ut.