SIL-damene satte tempoet de ønsket allerede fra første avkast. BILs målvakt Fredrikke Johansen startet med flere gode redninger, men deretter gikk det slag i slag. Kampens første mål satte BILs Renate Grindhaug selvsikkert nesten to minutter ut i kampen. Sandnessjøen holdt følge en god stund, så dro hjemmelaget fra og ledet 9-5 etter nesten 11 spilte minutter.

Men SILs Ida Styve ville så mye, mye mer enn alle BIL-damene til sammen. Når det sto igjen rundt seks minutter av første omgang ledet SIL-damene 10-11. Lagene gikk i garderoben på stillingen 14-13.

Viljesterk

Andre omgang startet bortelaget med kun fem spillere på banen da en av spillerne snakket seg til en utvisning. Men med kun tre utespillere så klarte de likevel å score. Sandnessjøen ble liggende bak med tre og fire mål halvveis ut i andre omgang. Men bortelaget klorte seg fast, og utnyttet hver eneste feil hjemmelaget gjorde. For raske avslutninger og dårlige mottak eller pasninger ble hardt straffet.

Ti minutter igjen av kampen så leder SIL igjen. BIL kastet, bokstavelig talt, bort ballen to ganger, og plustselig ledet bortelaget med to. Tross flere gode redninger fra BILs-målvakter, så var det ikke nok. Ida Styve og de fem andre damene fikk tydeligvis blod på tann og satte punktum fem sekunder før slutt med stillingen 27-30 i Sandnessjøens favør.

En dårlig dag på jobben

- Det er den deiligste seieren noen gang, jublet Styve etter at kampen var over.

Laglederen takket medspillerne for strålende lagspill.

- Vi vinner fordi vi beveger oss så mye. Dette var en skikkelig lagseier. Vi har slitt så mye de andre kampene, med dårlig og ingen bevegelse, sier Styve som mener det hadde alt å vinne og ingenting og tape i Brønnøyhallen.

BIL-trener Stein Aarøen innrømmer nederlaget, og skryter av laget de antatt skulle slå.

- Det var en dårlig dag på jobben. Noen ganger så tror man at det skal gå sin vei, men det gjorde det ikke. Motstanderne var mye bedre, både når det gjelder innsats og spillet. De er et godt lag. Det sier litt om oss at vi ikke klarer å presse dem mer, og vi klarer ikke å holde tempoet deres, sier Stein Aarøen som er imponert over av damene fra Sandnessjøen klarte å stå hele kampen.

Søndag ettermiddag er det igjen duket for kamp. Da møter BIL-damene en annen Helgelands-rival, nemlig Rana-damene.