– Nå er det slutt. Og det er helt sikkert, sier Jimmy Fjelldalselv. 32-åringen har flere ganger de siste årene har prøvd, men ikke klart å legge opp.

Lørdag leder han laget sitt for siste gang. Med rundt 300 seriekamper og over 400 kamper totalt, skriver velfjordingen seg inn i historiebøkene som en av spillerne med flest kamper for Mo IL.

Ski og fotball

Velfjordingen er en av mange talenter som flyttet fra Sør-Helgeland i ung alder for å satse på idretten sin. Idrettskarrieren startet med ski og fotball for moderklubben.

– Jeg gikk på ski og spilte fotball for Hilstad og rakk å debutere på Tjalgs seniorlag i 5. divisjon i 1999, før jeg flyttet til Mo i Rana som 16-åring for å gå idrettslina på videregående. Siden har jeg bodd her og gått gradene fra og med juniorlaget i Mo IL, forteller han.

32-åringen debuterte på Mo ILs A-lag som 17-åring, ble kretsmester på ski året etter og har spilt 15 sesonger i 2. og 3. divisjon i brun drakt. De siste seks sesongene som kaptein.

Han kan se tilbake på mange opp- og nedturer med laget.

- Høydepunktene er cupkampen hjemme mot Tromsø i 2004, opprykkskampen mot Tromsdalen i 2005, bortekampen mot Vålerenga i cupen i 2007 og den siste seriekampen i 2009, borte mot Valdres der vi med 2-2 berget plassen i 2. divisjon. Og så må man ta med 2013-sesongen, der vi spilte skjorta av motstanderne i store deler av sesongen. Nedturen er alle sportslige nedturer som følge av dårlig økonomi, sier han.

Debuten kom borte mot Steinkjer som hadde sømnaværingen Håvard Knygh mål. Han har også hatt to brønnøyværinger som lagkamerater da Bjørn Arve Lund og Andreas Stormo spilte på Mo IL.

- Følger opp sønnene som trener

Avslutningen ble ikke som han hadde håpet. Med en kamp igjen å spille er det klart at Mo IL blir desidert sist i 2. divisjon avdeling 1. Fjelldalselv & Co. har bare tatt syv poeng på 25 kamper. Hjemmekampen mot Senja lørdag blir altså brønnøyværingens siste.

- Det blir nok litt vemodig. Men alt har sin tid, og jeg har vært utrolig heldig som har fått drevet med min lidenskap så lenge. Jeg er definitivt ikke ferdig med fotball, men framover blir det som trener for guttene mine sine lag, og spilling på mer hobbybasis. Marit syns også det vemodig at jeg legger opp, men det blir godt å være hjemme i helgene. I januar får vi nummer tre, sier han.

Mo IL-kaptein Jimmy Fjelldalselv. Foto: Roger Marthinsen, myeimedia.no