I 2014 vedtok IL Tjalg og BIL at de respektive klubbenes G12-lag skulle slås sammen når de ble 13-åringer. Det blir også tilfellet for årets G12-ere, som nå går fra å være to små lag til ett stort, under BIL. Det har ikke vært helt ukontroversielt tidligere, men stemningen var god da BAnett besøkte kunstgressbanen tirsdag kveld.

– Vi drar utbytte fra mange av erfaringene som er gjort før oss, sier Tjalg-trener Are Bendiksen.

Legger rivaliseringen bak seg

Han og BIL-trener Ole Stian Solsem har nettopp sett Tjalg-laget slå BIL hele 14-1 på kunstgressbanen.

– Det er mye på grunn av skade, vi har et bra kull, og det er mye tilfeldigheter i det, sier Bendiksen, som likevel ikke kan skjule et lite smil.

Spillerne har lagt rivaliseringen bak seg. Kampen inkluderte et par taklinger, men fem minutter etter kampen bryter de brød inne i BILs klubbhus, og spiser frukt og drikker juice sammen. Mange kjenner allerede hverandre godt fra håndball, og praten går.

Mer robust lag

– Nå blir vi over 20 spillere, det vil gjøre oss mer robuste, sier Solsem.

Det er Bendiksen enig i.

– Nå skal vi ut og spille mot byene og tettstedene på Helgeland, og da trenger vi flere folk. Vi spiller syver nå, men neste år blir det nier. Det har vært ganger vi ikke hadde kunnet stille ni spillere til start i år, sier han.

BILs G12-lag har 14 spillere, mens Tjalg har 11. Det skal altså ikke mange skadde eller syke spillere til før man sliter med å stille ni.

Hovedtrener?

I nærmeste fremtid skal det også gjennomføres signering for spillerne i det nye G13-laget, med dress og det hele. Men et spørsmål er uavklart.

– Hvem blir hovedtrener?

Bendiksen og Solsem humrer.

– Nei, det vet vi ikke ennå. Vi får bli et trenerteam, slår de fast.