BILs J19-lag tapte dagens 8-delsfinale i NM 2-0 mot sterke Byåsen fra Trondheim.

Byåsen presset hardt fra start, og BIL hadde nok med å forsvare seg i første omgang. Forsvare seg gjorde de imidlertid godt, og selv om Byåsen kom til en rekke avslutninger på mål var det få som kom fra gode posisjoner - og BIL-forsvaret var dyktige til å legge press på ballfører.

Mot slutten av førsteomgang greide BIL å etablere noe spill over på Byåsens banehalvdel, men det ble aldri farlig. Det var kun Byåsen som noterte seg for avslutninger på mål før pause, og det ble etter hvert et nærmere tosifret antall.

Suverent keeperspill

Heldigvis for BIL stod banens beste spiller, Fredrikke Johansen, en svært god kamp i BIL-målet. Hun stoppet en rekke angrep med gode utrykk i feltet, og hadde meget god kontroll på streken. Den uredde og selvoppofrende sweeper-stilen kostet Johansen et par skikkelige trøkker, men hun holdt BIL inne i kampen og nullen fram til over halvveis i andre omgang.

Like etter drikkepausen midtveis i andreomgang fikk BIL sin sjanse. Ulvida Slotvik fikk muligheten og fyrte løs fra cirka 20 meter. Til side for mål.

Så skjer det som så ofte skjer i fotball: Byåsen scorer på neste angrep bare noen sekunder etter BIL-sjansen.

De siste 15 minuttene presset BIL hardt for å få en utligning, men greide ikke å komme helt fram til gode avslutningsmuligheter. I stedet fikk Byåsen et kontringsmål fem minutter på overtid og fastsatte dermed sluttresultatet til 2-0.

Skryter av BILs innsats

Selv om både spillere og trenere var skuffet etter kampen, var smilet aldri langt unna. Å være blant de 16 beste i Norge, etter å ha slått ut Gruben, Bossmo og Tiller, var et solid plaster på såret. BIL-trener Roger Haugen konstaterer at BIL ble slått av et bedre lag.

- Det var en fortjent seier til Byåsen, men jeg er fornøyd med vår innsats i dag. Så lenge det står 0-0 så hadde vi muligheten, og sistemålet kommer fordi vi presser på for en utligning, sier Haugen, som syntes det var positivt å se sine jenter holde nullen mot et av de beste lagene i Trøndelag i 70 minutter.

- Fredrikke står en enorm kamp. Hun er, etter min mening, en av Norges beste keepere fra 97-årgangen. Hun gjør en kjempejobb i dag, sier Haugen, som smilte bredt til tross for tap.

- Vi er blant Norges 16 beste, det skal vi være meget godt fornøyd med, sier Haugen.